Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prelomový úspech? Sankcie pre Rusov boli neoprávnené, uviedol súd

Arbitrážny súd Medzinárodnej sánkarskej federácie (FIL) rozhodol v prospech športovcov, trénerov a funkcionárov, ktorých organizácia pôvodne vylúčila.

09.04.2022 14:30
Ruskí sánkari sa dočkali dôležitého rozhodnutia. Foto:
Ruskí sánkari sa dočkali dôležitého rozhodnutia.
debata (36)

Ruská sánkarská federácia si tiež udržala svoje členstvo vo FIL po tom, čo snahu o vylúčenie organizácie neodhlasovali na mimoriadnom celosvetovom kongrese FIL.

Rusko v posledných týždňoch prehralo niekoľko sporov od uvalenia sankcii v reakcii na vojnu na Ukrajine. Ruský olympijský výbor (ROC) ale dúfa, že posledné rozhodnutie FIL vytvorí dôležitý precedens.

Čína Rusko Putin Návšteva pching Čítajte viac Na drzovku. Rusi a Číňania chcú spolu usporiadať veľký šampionát

ROC vydal vyhlásenie v ktorom tvrdí, že porota zistila, že rozhodnutie výkonnej rady FIL zakázať štartovať ruským športovcom bolo nariadené výlučne politickými motívmi a nemalo žiadne právne dôvody na prijatie.

Výkonná rada FIL mala 2. marca mimoriadne zasadnutie, na ktorom padlo rozhodnutie o zákaze štartu športovcov, trénerov a funkcionárov na jej podujatiach.

Dohodnúť sa malo aj ukončenie práce všetkých ruských predstaviteľov, ktorí pôsobia v rôznych komisiách a pracovných skupinách FIL. Ruská federácia podala o 20 dní neskôr odvolanie a Arbitrážny súd FIL teraz rozhodol v prospech Ruska.

Alexander Žulin, Nikita Kacalapov Čítajte viac Ruský kouč: Západ by nás najradšej vymazal z planéty. Nechcem osud Severnej Kórey

„Arbitráž naznačila, že Výkonný výbor FIL išiel nad rámec svojich kompetencii a uplatnil tieto sankcie voči federácii a športovcom, ktorí sa nedopustili žiadneho disciplinárneho alebo iného priestupku,“ uvádza sa vo vyhlásení ROC.

Ruská štátna tlačová agentúra TASS označila toto rozhodnutie za prvé víťazstvo krajiny nad športovou politikou. Očakáva sa však, že bude napadnuté, keďže ruský vojenský útok na Ukrajinu pokračuje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

36 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #sánkovanie #vojna na Ukrajine