Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

To by bola zrada. Rusi sa boja, že sa im rozpŕchnu krasokorčuliari

Legendárna trénerka Taťjana Tarasovová sa obáva veľkého odlivu ruských krasokorčuliarov do zahraničia, aby aspoň v iných národných farbách mohli pretekať na medzinárodnej úrovni.

08.04.2022 10:49
Kamila Valijevová Foto:
Kamila Valijevová, aktuálne najväčšia ruská krasokorčuliarska hviezda.
debata (19)

Aktuálne kvôli invázii na Ukrajinu na vrcholné akcie nesmú a nie je jasné, ako dlho bude vojna a s ňou súvisiace sankcie trvať. Krasokorčuliarska kariéra je pritom často veľmi krátka.

Na marcových MS ruskí reprezentanti nesmeli pretekať, vo väčšine kategórií by však patrili k favoritom.

Najmä medzi ženami a v párových kategóriách mnoho pretekárov už teraz kvôli vysokej konkurencii v Rusku reprezentuje inú krajinu. Napríklad medzi tanečnými pármi môže pod cudzou vlajkou pretekať aj dvojica zložená z dvoch ruských krasokorčuliarov.

Aktuálne vylúčenie Rusov zo svetového diania Medzinárodnou korčuliarskou federáciou (ISU) by mohlo prinútiť ďalších krasokorčuliarov k zmene národných farieb.

Alina Kabajevová Čítajte viac Najohybnejšia Ruska má nálepku Evy Braunovej. Kvôli Putinovi

„Ak sa táto záležitosť nevyrieši, potom možno naši krasokorčuliari začnú masovo odchádzať,“ obáva sa Tarasovová. „Športový život je veľmi krátky, veľa z nich nebude mať možnosť pretekať znova. Preto sa musia spoločne s trénermi rozhodnúť, čo bude lepšie,“ cituje trénerskú legendu web sport24.ru.

Zatiaľ čo Tarasovová by mala pre odchody ruských reprezentantov pochopenie, iná legenda ruského krasokorčuľovania – Irina Rodninová – má iný názor.

„Ak by išlo o veľmi známych športovcov, prijímalo by sa to veľmi bolestne. Niekto by to považoval za zradu, niekto by športovcov za takéto rozhodnutie odsúdil,“ tvrdí trojnásobná olympijská víťazka v kategórii športových dvojíc, ktorá je teraz poslankyňou ruskej Štátnej dumy.

Čína Rusko Putin Návšteva pching Čítajte viac Na drzovku. Rusi a Číňania chcú spolu usporiadať veľký šampionát
19 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #ruskí športovci #Taťjana Tarasovová