Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odermatt ovládol obrovský slalom. Vyhral už piate preteky v sezóne

Vo francúzskom Courchevel prekonal Švajčiar o 49 stotín sekundy Nóra Lucasa Braathena, tretí skončil ďalší Švajčiar Loic Meillard s odstupom 0,63 s.

19.03.2022 13:16
Marco Odermatt. Foto: ,
Marco Odermatt.
debata

Dvadsaťštyriročný Odermatt dosiahol jedenáste víťazstvo a 29. pódiové umiestnenie v pretekoch prestížneho seriálu.

Tento ročník je preňho životný, a to predovšetkým v obrovskom slalome, v ktorom päťkrát zvíťazil a na pódiu stál vo všetkých ôsmich súťažiach. Dominanciu v tejto disciplíne korunoval aj ziskom zlatej medaily na ZOH v Pekingu.

pjimage Čítajte viac Mikaela, a čo tak poslanecká selfie? Vlhová naznačila ďalší veľký cieľ

Už ako istý víťaz celkového poradia SP i držiteľ malého glóbusu za hodnotenie disciplíny vyštartoval s číslom 1.

Nepredviedol bezchybnú jazdu, keď sa zaváhaní dopustil na prvom zlome aj v záverečnej strmine, dravou jazdou však nastavil čas, ktorý už neprekonal nikto zo súperov. Po prvom kole mal náskok 20 stotín sekundy pred Braathenom

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Vlhovú čaká návšteva lekára. Ešte predtým chce zdolať legendu Shiffrinovú

V druhom kole zaútočil zo štvrtého miesta Meillard, postrážil si úvodnú hranu, ktorá robila problémy viacerým pretekárom.

Švajčiarsko malo už po jeho dojazde istotu pódiového umiestnenia a na štarte čakali ešte Murisier s Odermattom, no prvý menovaný po chybách klesol vo výsledkovej listine. Braathen išiel nesmierne dravo, na druhom medzičase si vypracoval náskok viac než pol sekundy, z ktorého síce stratil, ale udržal sa v zelených číslach.

Odermatt však lyžoval ešte suverénnejšie, vyvaroval sa zaváhaní z prvej jazdy a vo veľkom štýle oslávil zisk trofejí. Vyznačuje sa aj univerzálnosťou, druhé miesto obsadil vo finálovom zjazde i super-G.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #obrovský slalom #alpské lyžovanie #Marco Odermatt