Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Ukrajinou na prilbe. Shiffrinová ďakovala za inšpiráciu

Mal to byť dramatický súboj do posledných pretekov, ale ona bola proti. Vďaka famóznej forme nedala šancu Petre Vlhovej a vzala si od nej späť pozíciu najlepšej lyžiarky sveta.

18.03.2022 14:45
Shiffrin prilba Foto:
Mikaela Shiffrinová a jej prilba na pretekoch v Courcheveli.
debata (11)

Mikaela Shiffrinová opäť ukázala svoju výnimočnosť.

Otriasla sa po nevydarenej olympiáde, odkiaľ sa ako najväčšia favoritka vrátila bez jedinej medaily. Výborne sa pripravila na finálové preteky Svetového pohára a v Courcheveli dominuje.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Po triumfe v zjazde skončila vo štvrtkovom super G druhá a pred Vlhovou si vytvorila náskok, ktorý už Slovenka nemôže dostihnúť.

Shiffrinová si v nedeľu preberie štvrtý veľký krištáľový glóbus v kariére. „Sezóna hore-dole pokračuje, ale včera bol skvelý deň. Štvrtý glóbus je veľká vec, splnil sa mi sen,“ napísala Američanka ma sociálnej sieti.

Mikaela Shiffrinová a Aleksander Kilde Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová zažiarila na galavečere v...

Za jej super výkonmi stojí aj pohoda vo vzťahu. S nórskym lyžiarom Aleksandrom Aamodtom Kildem tvoria zamilovaný pár a bozky si rozdávali aj v Courcheveli.

Vzťah s kolegyňou prospieva aj Kildemu. Skvele sa vrátil po zranení, ktoré utrpel v minulej sezóne. Úspešný ročník zavŕšil tento týždeň, keď mu pribudli do zbierky malé glóbusy za zjazd a super G.

„Tvoja sezóna je pre mňa veľkou inšpiráciou, ďakujem ti. Som za teba veľmi šťastná, konečne máš glóbusy v rukách,“ odkázala priateľovi.

Pretekárky na finále SP v Courcheveli absolvujú ešte dvoje preteky – sobotný slalom a nedeľňajší obrovský slalom. Muži majú opačný program – obrák v sobotu a slalom v nedeľu.

Vlhová vs Shiffrinová v cieli super G Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová v oslavnom móde.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie