Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Inokedy by to bolo 2. miesto, reagovala Vlhová. Pozrite si jej jazdu

Petra Vlhová zažila v stredu v boji o obhajobu veľkého glóbusu veľkú komplikáciu, zatiaľ čo jej vyzývateľka zabrala v najnevhodnejšej chvíli z pohľadu ambícií slovenskej lyžiarky.

16.03.2022 14:10
Francúzsko Courchevel SP zjazd ženy finále Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (1)

Mikaela Shiffrinová triumfovala v záverečnom zjazde v Courcheveli, Vlhová zaostala o 78 stotiny sekundy, čo znamenalo 16. miesto. Za bodovanou 15. priečkou zaostala o tri stotiny.

V celkovom poradí SP mala Američanka pred pretekmi náskok 56 bodov na Vlhovú, po zjazde je to už 156 bodov. Spečatiť zisk vzácnej trofeje môže Shiffrinová už vo štvrtok v super-G.

Liptáčka bola so sebou spokojná a pripomenula aj vyrovnanosť zjazdárok.

Francúzsko Courchevel SP zjazd ženy finále Čítajte aj Vlhová išla skvelo, no nebodovala. Víťazná Shiffrinová je blízko k trofeji

„Dala som do toho všetko a som sama so sebou veľmi spokojná. Každú jazdu na tejto trati som sa chcela zlepšiť aj aj dnes sa mi to podarilo. Urobila som maximum, nič viac som spraviť nemohla. A dopadlo to takto,“ uviedla Vlhová pre JOJ Šport a doplnila:

„Dnes to bolo veľmi nasekané, inokedy by mi taká strata stačila na druhú priečku, no dnes som skončila šestnásta. Taký je šport.“

Priznala tiež, že trať bola poriadne zničená, keďže šla medzi poslednými. Pozrite si jej jazdu:

Vlhová bola po dojazde usmiata, pôsobila veľmi uvoľnene:

„Ja som uvoľnená v podstate od Lenzerheide. Povedala som si, že sa budem snažiť ísť na maximum a neriešiť, kde som vo SP. Myslím si, že je zbytočné koncentrovať sa, kde som, a byť pod stresom. Je to len glóbus a pomáha mi, že si to užívam. Robím, čo ma baví, a niekedy to vyjde a niekedy nie.“

Svojej súperke pogratulovala ihneď po dojazde do cieľa. Shiffrinová sa medzitým vyobjímala aj so svojím priateľom Aleksandrom Aamodtom Kildem, ktorý získal malý glóbus za zjazd.

Aleksander Aamodt Kilde Čítajte aj Zázračne ustál ťažký moment. Kilde má malý glóbus, ukončil Feuzovu nadvládu

„Ja som s ňou bola hneď a pogratulovala som jej. Vyhrať zjazd nie je jednoduché a zvlášť, keď sa koncentruje na iné disciplíny. Ale podala úžasný výkon a právom jej to patrí,“ dodala Vlhová.

Slovenská reprezentantka už viackrát uviedla, že nemá rada veľké teplo. V Courcheveli bolo v stredu na obed trinásť stupňov Celzia a svietilo slnko.

Pred redaktora TASR predstúpila v krátkom tričku a na otázku, kedy v takomto oblečení dávala predtým rozhovor v cieli, s úsmevom odpovedala:

„Neviem, kedy naposledy, ale teplo je tu veľké. Bojujem s tým, ale takto to je. Je to možno lepšie ako mínus 20, lebo zimy už mám plné zuby. Takže má to výhody a nevýhody.“

Finálový zjazd v Courcheveli Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na trati finálového zjazdu.

Víťazkou hodnotenia zjazdu SP v sezóne 2021/2022 sa stala Talianka Sofia Goggiová, v tejto disciplíne berie už tretí malý krištáľový glóbus.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová