Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová zašla skvelý tréning. Shiffrinová však jazdí ako odtrhnutá z reťaze

Lyžiarky, ktoré sa v dejisku finále Svetového pohára, vo francúzskom Courcheveli, pripravujú na stredajší zjazd, majú za sebou už aj druhý meraný tréning.

15.03.2022 12:32
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (3)

Slovenka Petra Vlhová si v ňom počínala oveľa lepšie ako včera. Vošla sa dokonca do prvej desiatky, skončila deviata. Na trať sa celkovo vydalo 27 zjazdárok.

Na víťazku Mikaelu Shiffrinovú stratila 1,44 sekundy. Bola to jedna z jej najlepších tohtosezónnych zjazdárskych jázd.

Problémom však je neuveriteľná forma Američanky. Tá bola v pondelňajšom prvom tréningu tretia, v tom druhom dokonca deklasovala konkurenciu. Druhej, Corine Sutterovej, dokonca nadelila 75 stotín sekundy. Tretej Romane Miradoilovej takmer sekundu.

Pripomíname, že Švajčiarka i Francúzka sú ortodoxné zjazdárky…

Ak by Shiffrinová vyhrala stredajší zjazd, pre Vlhovú by to bol veľký škrt cez rozpočet. Rodáčka z Colorada by totiž brala sto bodov. Momentálne má pred Slovenkou náskok 56 bodov. V hre je ešte 400.

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Aj Vlhová sa už stráni od zvyšku sveta. Inak by bola „verejným majetkom“

Druhý meraný tréning zjazdu mali v utorok v Courcheveli na programe aj muži. Najrýchlejší bol Američan Ryan Cochran-Siegle o 17 stotín pred Rakúšanom Danielom Hemetsbergerom a 33 stotín pred ďalším rakúskym zjazdárom Vincentom Kriechmayrom. Posledný mužský zjazd sezóny sa v stredu začne o 10.00 h.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová