Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tretí najlepší výsledok v histórii. Slováci pred finále nečakane zažiarili

Biatlonisti Nórska triumfovali v nedeľňajších pretekoch miešaných štafiet na podujatí Svetového pohára v estónskom stredisku Otepää. Slovenské kvarteto v zložení v zložení Michal Šima, Tomáš Sklenárik, Ivona Fialková a Paulína Fialková obsadilo šieste miesto.

13.03.2022 14:08 , aktualizované: 16:44
Estónsko Biatlon SP štafeta mix Foto: ,
Michal Šima (13) počas nedeľňajších pretekov miešaných štafiet na podujatí Svetového pohára v Otepää.
debata (1)

Víťazi v zložení Sivert Bakken, Vetle Christiansen, Tiril Eckhoffová a Ingrid Tandrevoldová uspeli pred štvoricou Švédska (Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Linn Perssonová a Elvira Öbergová), tretí skončili Francúzi (Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Chloe Chevalierová a Justine Braisazová-Bouchetová).

Zo Slovákov vyrazil na trať ako prvý Šima. Prvú streľbu absolvoval bezchybne a do druhého kola vyrážal na vedúcej pozícii pred Francúzom Desthieuxom a Nórom Bakkenom.

Biatlon, ilustračná Čítajte viac Preteky mix štafiet sme sledovali ONLINE

Aj na druhej položke začal strieľať perfektne, ale poslednú ranu nedal a musel dvakrát dobíjať. Napokon odovzdal šiesty s odstupom 36 sekúnd.

Sklenárik raz dobíjal na prvej streľbe, stojka mu už nevyšla. Potreboval všetky náhradné náboje a prepadol sa na 11. priečku.

Ivona Fialková to na strelnici v ľahu zvládla, išla solídne aj bežecky. Prvý náboj na stojke minula, ale ďalšie štyri mierili presne. Napokon odovzdávala na deviatom mieste s malou stratou na siedme.

Nemecko Biatlon SP 5. kolo Oberhof šprint ženy Čítajte viac Fialková potvrdila bežeckú formu, no nezvládla streľbu

Jej sestra Paulína sa hneď za štadiónom dostala cez Fínku aj Estónku, doťahovala sa aj na Bulharku.

Bezchybnú streľbu v ľahu na stojke nezopakovala, minula dva terče, ale bežecky bola v celom úseku štvrtá najlepšia a to napokon prinieslo Slovákom šieste miesto.

"Naposledy predtým sme sa dokázali dostať do Top 6 vo Svetovom pohári pred štyrmi rokmi v Östersunde, kde ešte Kuzminová trhala sneh, P. Fialková sa nadychovala k špičke, výborne bežal Hasilla a strelecky nás podržal Kazár.

Tam sme skončili na neopakovateľnom štvrtom mieste. A každý biatlonový fanúšik si musí pamätať na historické tretie miesto v Kontiolahti z februára 2012, keď sme po úsekoch Gerekovej, Kuzminovej a Kazára viedli a Miro Matiaško potom klesol na tretiu priečku.

Aktuálne v Otepää to bola naša tretia najlepšia mix štafeta v histórii," uviedol špecializovaný web slovenskybiatlon­.sk.

V následnej single mix štafete Slovensko reprezentovali Šimon Bartko a Zuzana Remeňová a málo skúsení pretekári do cieľa nedošli. Remeňovú stiahli z trate po troch kilometroch. Stačilo to na posledné 23. miesto.

Miešané štafety jednotlivcov uzavreli program deviateho kola SP. Nóri potvrdili úlohu favoritov a získali malý glóbus za miešané štafety.

Fakty z mix štafety

1. Nórsko (Sivert Bakken, Vetle Christiansen, Tiril Eckhoffová, Ingrid Tandrevoldová) 1:19:39,3 h, 2. Švédsko (Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma, Linn Perssonová, Elvira Öbergová) +22,5 s, 3. Francúzsko (Simon Desthieux, Quentin Fillon Maillet, Chloe Chevalierová, Justine Braisazová-Bouchetová) +34,6, 4. Nemecko +1:53,7, 5. Česko +2:34,6, 6. SLOVENSKO (Michal ŠIMA, Tomáš SKLENÁRIK, Ivona FIALKOVÁ, Paulína FIALKOVÁ) +3:30,7 m

Fakty z mixu dvojíc:

1. Nórsko (Sturla Laegreid – Marte Röiselandová) 34:12,8 m, 2. Švédsko (Sebastian Samuelsson, Hanna Öbergová) +12,4 s, 3. Nemecko (Erik Lesser, Franziska Preussová) +17,9, 4. Francúzsko (Antonin Guigonnat, Anais Chevaliarová-Bouchetová) 1:05,5 m, 5. Taliansko (Lukas Hoffer, Lisa Vitozziová) +1:13,5, 6. Kanada (Christian Gow, Emma Lunderová) +1:14,9 … SLOVENSKO (Šimon BARTKO, Zuzana REMEŇOVÁ) preteky nedokončili

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ivona Fialková #Paulína Fialková #michal šima #Tomáš Sklenárik