Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Splnila sľub mame. Šestnásťročná Rexová má druhú medailu z Pekingu

Alexandra Rexová si v sobotu vyjazdila na zimných paralympijských hrách v čínskom Pekingu druhú medailu, k zlatu zo super G pridala bronz zo slalomu.

12.03.2022 06:50 , aktualizované: 07:38
Alexandra Rexová Foto: ,
Alexandra Rexová s navádzačkou Evou Trajčíkovou po bronze v Pekingu.
debata

S navádzačkou Evou Trajčíkovou boli tretie aj po prvom kole, v druhom si už nenechali ujsť šancu na druhý cenný kov. Lepšie ako 16-ročná Rexová boli iba rakúske sestry Aignerové.

Triumfovala Veronika s náskokom 1,71 sekundy pred Barbarou, mladá Slovenka zaostala za víťazkou o 4,78 s.

„Včera som si písala s mamou a sľúbila som jej, že získam pre ňu medailu. Bola to silná motivácia, aj keď som v závere už išla úplne na doraz. Boleli ma nohy, vlastne všetko. Povedala som si však, že musím dôjsť do cieľa, aj keby to malo byť cez žiletky,“ uviedla bronzová Rexová pre portál paralympic.sk.

Alexandra Rexová, Eva Trajčíková Čítajte aj Obhajkyňa Farkašová skončila už pred prvým medzičasom, Rexová piata

Štvrtá po prvom kole bola Henrieta Farkašová (nav. Martin Motyka), napokon ju klasifikovali na 5. priečke:

"Na štarte druhého kola som cítila napätie, ale snažila som sa ísť uvoľnene. Súperky boli lepšie a teším sa, že sa na stupne víťazov dostala Saška Rexová. Lyže ostávajú mojou srdcovkou.

Slalom trénujem relatívne najmenej, viac ma ťahajú rýchlostné disciplíny. Som šťastná, že si z Pekingu odvážam dve zlaté medaily ale aj z toho, že som sa po všetkých trápeniach mohla vrátiť na lyže."

Medzi stojacimi ženami obsadila Vanesa Gašková výborné 9. miesto, Petre Smaržovej sa nepodarilo dokončiť prvé kolo. V nedeľu je v Jen-čchingu na programe slalom mužov.

Slovensko na ZPH 2022 získalo už päť medailí – tri zlaté a dve bronzové.

ZPH 2022 – paraalpské lyžovanie – slalom

zrakovo znevýhodnené ženy: 1. Veronika Aignerová/ Elisabeth Aignerová (Rak.) 1:31,53 min, 2. Barbara Aignerová/Klara Sykorová (Rak.) +1,71, 3. Alexandra REXOVÁ/Eva TRAJČÍKOVÁ (SR) +4,78,… 5. Henrieta FARKAŠOVÁ/Martin MOTYKA (SR) +5,47

stojace ženy: 1. Ebba Aarsjöová (Švéd.) 1:31,76 min, 2. Meng-čchiou Čang (Čína) +5,64, 3. Anna-Maria Riederová (Nem.) +8,74,… 9. Vanesa GAŠKOVÁ (SR) +35,10, Petra SMARŽOVÁ (SR) nedokončila

debata chyba
Viac na túto tému: #paralympiáda #Henrieta Farkašová #Alexandra Rexová