Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obhajkyňa Farkašová skončila už pred prvým medzičasom, Rexová piata

Slovenská reprezentantka v paraalpskom lyžovaní Alexandra Rexová obsadila v obrovskom slalome na zimných paralympijských hrách v Pekingu piate miesto v kategórii zrakovo znevýhodnených.

11.03.2022 06:45 , aktualizované: 08:27
Alexandra Rexová, Eva Trajčíková Foto: ,
Alexandra Rexová a navádzačka Eva Trajčíková v obrovskom slalome zrakovo znevýhodnených v Pekingu.
debata

S navádzačkou Evou Trajčíkovou zaostali za víťaznou Rakúšankou Veronikou Aignerou o 9,48 sekundy. Henriete Farkašovej sa nepodarilo dokončiť prvé kolo a neobhájila tak zlato z Pjongčangu 2018.

Pre Farkašovú sa skončili preteky hneď po štarte.

Alexandra Rexová Čítajte aj Ďalšie zlato! Paralyžiarka Rexová nedala konkurencii šancu

„Zachytila som rukou štvrtú či šiestu bránu. Pretočilo ma rovnako ako včera Jakuba Kraka,“ uviedla pre paralympic.sk Farkašová, ktorá mala z kvarteta slovenských reprezentantiek najväčšie šance na zisk medaily v „obráku“:

„Mrzí ma to. Aj kvôli Miškovi, za ktorým som nedokončila aj super-G.“ Podľa navádzača Michala Červeňa bola trať postavená dosť atypicky:

„Uzavretá s nahustenými bránami. Niektoré sú len 20 m od seba, iné v rozostupoch do 28 m. Treba meniť rytmus jazdy.“

Henrieta Farkašová Čítajte aj Zlatý úvod pre Slovensko! Farkašová je opäť paralympijskou víťazkou

Rexová bojovala v prvom kole s bolesťou nôh, dosiahla v ňom piaty najlepší čas.

„Na pätách sa mi tvoria výrastky a v tvrdých lyžiarkach ich cítim pri každom oblúku. Myslela som si, že súťažný adrenalín bolesť potlačí, žiaľ, limitovala ma,“ prezradila slovenská reprezentantka, ktorá sa v druhom kole už vyššie nedokázala posunúť.

„Som maximalistka. Súperiť na paralympiáde s najlepšími je motivujúce, no chcela som dnes dosiahnuť viac,“ vyhlásila.

„Saška zajazdila dve vyrovnané jazdy. V tréningu už išla aj lepšie, no na medailu sme asi nemali dosť natrénované,“ priznala jej navádzačka Trajčíková.

V kategórii stojacich žien skončila Vanesa Gašková v obrovskom slalome na 11. priečke. Petra Smaržová bola po prvom kole na deviatej pozícii, druhú jazdu však nedokončila.

„Akoby mi terénna nerovnosť rozhodila lyže a už som sa viezla. Našťastie bez zranenia, len s odretým chrbtom,“ uviedla pre web SPV.

PH 2022 – paraalpské lyžovanie

Obrovský slalom
zrakovo znevýhodnené ženy: 1. Veronika Aignerová/ Elisabeth Aignerová (Rak.) 1:52,54 min., 2. Tan-čching Ču/Chan-chan Jen (Čína) +7,31 s, 3. Barbara Aignerová/Klara Sykorová +7,39, …, 5. Alexandra REXOVÁ/Eva TRAJČÍKOVÁ (SR) +9,48, Henrieta FARKAŠOVÁ/Michal ČERVEŇ (SR) nedokončili

stojace ženy: 1. Meng-čchiou Čang (Čína) 1:55,12, 2. Mollie Jepsenová (Kan.) +5,83 s, 3. Andrea Rothfussová (Nem.) +6,79, …, 11. Vanesa GAŠKOVÁ (SR) +28,42, Petra SMARŽOVÁ (SR) nedokončila

debata chyba
Viac na túto tému: #paralympiáda #Henrieta Farkašová #Alexandra Rexová