Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia, ktorá sa nemala stať. Kuzminová sa vyjadrila k Ukrajine

Od začiatku vojnového konfliktu na Ukrajine sa fanúšikovia pýtajú na jej stanovisko. Dôvod je jednoduchý - narodila sa v Rusku.

28.02.2022 05:00
Nórsko SP biatlon ženy 9. kolo mass 12,5 km Foto: ,
Anastasia Kuzminová.
debata (12)

Bývalá slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová využila priestor sociálnych sietí, kde zverejnila svoj pohľad na situáciu.

Ako mnoho ďalších ľudí, ktorí si to neželajú, aj rodáčka z Ťumeňa je nepriamo zatiahnutá do situácie okolo konfliktu na Ukrajine.

Jej brat, bývalý biatlonista Anton Šipulin je ako poslanej ruskej Dumy, ktorý hlasoval za uznanie nezávislosti separatistických republík v Donecku a Luhansku, na sankčnom zozname Európskej únie .

Ruská sedmička. Kto sa dostal na sankčný zoznam? Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Olympijský víťaz v zápasení Artur Tajmazov....

Kuzminová na začiatku obsiahlejšieho statusu uviedla, že podľa nej nie každý človek by mal prezentovať názor na všetko.

"Som športovkyňa a nemyslím si, že je mojou povinnosťou vyjadrovať sa na politické témy a sociálne siete som k tomu nikdy nevyužívala.

Nemyslím si, že každý človek by mal prezentovať svoj názor na všetko a vyjadrovať sa ku všetkému, keď to od neho ostatní očakávajú a žiadajú. No keďže neustále chodia od vás správy, musím reagovať," uviedla šesťnásobná olympijská medailistka.

Následne vyjadrila odkaz, ktorý hovorí za všetko.

"Nech mier, zdravie a ľudský život nikdy nebude podceňovaný a ohrozovaný tak, ako sa to stalo teraz. V mysli som so všetkými, ktorí trpia touto tragédiou, ktorá sa nemala stať.

Ďakujem všetkým, ktorí so súcitom a ľudskosťou pomáhajú všetkým, ktorí to potrebujú," vyjadrila sa Kuzminová s dodatkom, že ide o jej jediné a záverečné vyjadrenie sa k téme.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Anastasia Kuzminová #Anton Šipulin #vojna na Ukrajine