Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schudnutá i posilnená haluškami. Uháji Vlhová trón?

Prvý čiastkový cieľ - vyhrať malý glóbus v slalome - splnila. Druhý, primárny - zisk olympijskej medaily na Hrách v Pekingu 2022 - taktiež. Do tretice všetko dobré, vravieva sa.

24.02.2022 16:00
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová počas zjazdu.
debata (7)

Zjazdárka Petra Vlhová by bola rada, keby staré klišé zafungovalo aj v jej prípade. Od zajtra totiž začne plniť svoj posledný plán v sezóne.

Chce obhájiť veľký krištáľový glóbus pre najlepšiu alpskú lyžiarku vo Svetovom pohári.

„Rada by som zabojovala o glóbus. Vydám zo seba maximum, ako vždy. Znova si dávam veľké ciele, rovnako ako pred olympiádou. Som však blízko. Urobíme s tímom maximum, aby sme ho dosiahli,“ povedala Vlhová pre RTVS.

Petra Vlhová Čítajte viac Rútila sa takmer stovkou. Vlhová predviedla zjazdársku formu

Vypätie, aké ešte nezažila

Zlatá medailistka z Pekingu, kde nevídaným spôsobom ovládla slalom, si krátko po najväčšom víťazstve v kariére pobalila kufre a nabrala smer Liptovský Mikuláš.

V rodnom meste i na jednej z talianskych zjazdoviek sa pripravovala na víkendové pokračovanie elitného seriálu.

V Crans Montane sa zajtra (10.30) a v nedeľu (10.00) pôjdu dva zjazdy. Vlhová na ne ladila dvoma oficiálnymi tréningami.

V piatok (10.30) má poslednú šancu si trať vyskúšať na nečisto. Vo včerajšej jazde bola solídna. Obsadila trinástu priečku so stratou 1,71 sekundy na víťaznú Joanu Haehlenovú zo Švajčiarska.

Vlhová, Čítajte viac Zlom v sezóne? Vlhová ladí formu, zničená Shiffrinová nestíha ani tréning

Vlhová zdolala Federicu Brignoneovú, Sofiu Goggiovú, Laru Gutovú-Behramiovú či Ester Ledeckú. Najväčšia rivalka v boji o veľký glóbus Mikaela Shiffrinová prvý tréning vynechala.

„Chcela som si doma oddýchnuť – sama so sebou i najbližšími,“ vysvetlila Vlhová predčasný koniec Hier.

Hoci zlato oslávila, na priveľké veselice si dáva pozor.

„Sezóna ďalej pokračuje. Snažila som sa poriadne zregenerovať. Dala som si doma sladké i halušky. Dva týždne v Pekingu mi dali zabrať. Vypätie i únava boli obrovské, ešte nikdy som také čosi nezažila. Dokonca som tam aj schudla,“ doplnila slovenská lyžiarka.

ZOH 2022: zlaté druhé kolo Petry Vlhovej Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zlatý úsmev Petry Vlhovej.

Vo výbornej pozícii

Jej aktuálna forma v rýchlostných disciplínach je stále otázna. V dlhých oblúkoch platí dvojnásobne, že tréning robí majstra. A Vlhová veľa súťažných štartov v ročníku nemá.

Absolvovala tri tréningy zjazdu a jedny preteky – 15. januára v Zauchensee získala päť bodov za 26. miesto. O deň neskôr išla jediný super G v sezóne, za 18. priečku brala trinásť bodov.

Aj vďaka tomu je Vlhová naďalej v hre o veľký krištáľový glóbus. Desať pretekov pred koncom Svetového pohára stráca na Shiffrinovú 17 bodov.

Petra Vlhová Čítajte viac Víťazné lekcie. Vlhová naučila Taliana slovenskú hymnu

Už po víkende sa tak obhajkyňa titulu môže vrátiť na čelo celkového poradia. Rada by tam zostala aj po 20. marci 2022, keď obrovským slalomom v Courcheveli vyvrcholí ženská sezóna.

"Každý športovec by mal povedať, čo chce dosiahnuť. Niekto povie, že na seba vytváram tlak.

Nebojím sa povedať, čo chcem. Bola som jediná Slovenka, od ktorej sa čakala medaila na olympiáde.

Cítila som tlaky, ale splnila som si posledný sen v mojej kariére. Teraz máme výbornú pozíciu, takže pôjdeme po glóbuse," uzavrela Vlhová.

Uháji lyžiarsky trón?

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #zjazd #Mikaela Shiffrinová #Courchevel #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2021/2022