Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová pred ZOH prepustila jedného z trénerov. Môže za to covid

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová krátko pred ZOH v Pekingu vymenila jedného zo svojich dlhoročných trénerov.

18.01.2022 17:17
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata

V jej tíme už nebude pôsobiť Kanaďan Jeff Lackie, ktorý pre pretrvávajúce problémy s ochorením COVID-19 zostal doma v Toronte. Nahradil ho Coley Oliver, ktorý doteraz spolupracoval s tímom Američaniek v Európskom pohári.

Lackie mal šesť rokov na starosti Shiffrinovej silovú a kondičnú prípravu, ako aj rýchlostné disciplíny.

Shiffrinová lyžovanie Čítajte viac Príde o náskok? Američania píšu, kedy sa vráti Shiffrinová

Koronavírusom sa nakazil pri návrate do Kanady v čase, keď sa z ochorenia COVID-19 zotavovala aj jeho zverenka, ktorá koncom decembra vynechala podujatie Svetového pohára v rakúskom Lienzi.

"Je dôležité, aby Mikaela mala okolo seba tím, ktorý jej poskytne všetko, čo bude potrebovať, najmä pred vypätými zimnými olympijskými hrami.

Takže padlo rozhodnutie nahradiť ma. Som neskutočne hrdý na to, čo sme s Mikaelou za uplynulých šesť rokov dosiahli," citoval Lackieho portál skiracing.com.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Pred zimnými olympijskými hrami a počas nich sa bude 26-ročná Američanka pripravovať na rýchlostné disciplíny s reprezentačnými trénermi.

V jej osobnom tíme sú hlavný kouč Mike Day či matka Eileen Shiffrinová.

„Hrdo môžem vyhlásiť, že sme vyformovali všestrannú lyžiarku, ktorá je konkurencieschopná vo všetkých disciplínach. Stále má veľa pred sebou, jej a tímu želám to najlepšie. Dúfam, že v Číne im to vyjde,“ dodal Lackie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Jeff Lackie