Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Časť tlaku je preč, pribudlo sebavedomie. Čo teraz čaká Vlhovú?

Sezóna najlepších zjazdových lyžiarok vo Svetovom pohári sa len prehupla do druhej polovice a Petra Vlhová už môže vo vitríne úspechov hľadať miesto pre ďalší malý glóbus.

12.01.2022 19:40
Schladming SP Slalom Ženy 1. kolo Foto: ,
Petra Vlhová v Schladmingu.
debata (14)

Bude už druhý slalomový a potvrdila ho druhým miestom v rakúskom Schladmingu v dostatočnom predstihu, keď do konca sezóny zostáva odjazdiť v najtočivejšej disciplíne ešte dvoje pretekov.

"Máme za sebou sedem slalomov s bilanciou päť víťazstiev a dve druhé miesto. Je to fantastická bilancia a zároveň skvelý pocit. Pred Schladmingom sme vedeli, že máme tri pokusy na potvrdenie slalomového glóbusu.

A Petra využila hneď ten prvý. Nervozita opadla a do zostávajúcich dvoch slalomov môžeme ísť naplno a v pohode," vravel asistent trénera Matej Gemza v rozhovore pre Zväz slovenského lyžovania (ZSL).

Slalom v Schladmingu s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s Petrou Vlhovou po slalome...

"Slalomový glóbus bol náš prvý sezónny cieľ a Petra to zvládla po siedmich pretekoch. Sme veľmi šťastní. Škoda len, že v Schladmingu sa jazdilo bez divákov.

Ženy na mužskom kopci ukázali, že na to majú technicky aj mentálne. Chýbalo len podeliť sa o ten zážitok s fanúšikmi," zhodnotil hlavný tréner Vlhovej tímu Mauro Pini.

Vlhovej suverenita v doterajších slalomoch SP 2021/2022 vyrážala odborníkom aj súperkám dych, ale teraz musí 26-ročná Liptáčka obrazne obrátiť list.

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte viac Je neskutočné, keď ste rýchlejší ako Petra, vraví Shiffrinová. Kompliment sa jej vrátil

Čaká ju rýchla adaptácia na rýchlostné disciplíny, lebo už počas najbližšieho víkendu budú v rakúskom Zauchensee na programe zjazd (v sobotu o 10.45 ) a super G (v nedeľu o 11.30), teda disciplíny, ktoré Vlhová až dosiaľ v tejto sezóne cielene vynechávala.

Aktuálne potrebuje okúsiť aj rýchlosť, aby sa dobre pripravila na zimné olympijské hry v Pekingu, kde by predbežne mala nastúpiť vo všetkých disciplínach s výnimkou tímovej súťaže.

"Predtým ešte absolvujeme dva tréningy a počas víkendu preteky v zjazde a super G. Berieme to ako akési rozjazdenie a aklimatizáciu na rýchlosť pred olympiádou.

Malý cieľ v podobe glóbusu za slalom sme už splnili, ale stále sme len v polovici schodov v tejto sezóne. Teraz pôjdeme po ten veľký cieľ," zamyslel sa Gemza a naznačil spojitosť so ZOH v Pekingu.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

"Je dobré, že pred olympiádou už máme glóbus v kapse. Časť tlaku je preč a na druhej strane nám pribudlo sebavedomie.

Petre momentálne najviac vyhovuje slalom, je v ňom najlepšia technicky aj mentálne, ale teraz potrebuje preladiť na rýchlosť a získať cit pre sklz. Bude to dôležité pred Pekingom," dodal hlavný tréner Pini pre ZSL.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
14 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní