Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ohlasy médií: Američanka vyslala pred Pekingom jasný signál

Preteky v najtočivejšej disciplíne mali v utorok večer opäť dve hlavné protagonistky. Petra Vlhová nestačila len na Mikaelu Shiffrinovú a v predstihu dvoch podujatí si vybojovala malý glóbus v slalome.

12.01.2022 13:25
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová po rekordnom víťazstve neskrývala dojatie.
debata (2)

Svetové médiá píšu aj o tom, že prehra s Američankou v utorňajšom večernom slalome v Schladmingu ju preto nemusí príliš bolieť. Prečítajte si vybrané reakcie.

Skiracing.com (USA): Mikaela Shiffrinová zaujala víťazstvom z piateho miesta v 1. kole, čím vyslala jasný signál svojej slovenskej súperke Petre Vlhovej pred olympijskými hrami v Pekingu. Tá v aktuálnej sezóne v slalome dominuje a v predstihu si zabezpečila sezónny titul.

Shiffrinová sa po utorku už nedelí o najvyššiu priečku v počte víťazstiev v jednej disciplíne s Ingemarom Stenmarkom, ktorý v 70. a 80. rokoch vyhral 46 obrovských slalomov. Shiffrinová dosiahla 47. slalomové víťazstvo v kariére.

Rakúsko Lyžovanie Schladming SP Slalom Ženy 2. kolo Čítajte viac Je neskutočné, keď ste rýchlejší ako Petra, vraví Shiffrinová. Kompliment sa jej vrátil

Blick (Švajč.): Americká hviezda Mikaela Shiffrinová bola v druhej jazde v Schladmingu nezdolateľná. Nepokorila ju ani Petra Vlhová, ktorá sa po druhom mieste zabezpečila malý krištáľový glóbus. Shiffrinová sa v cieli rozplakala.

Michelle Gisinová predtým päť rokov prišla do slalomového cieľa, no tentoraz v priebehu pár dní dvakrát nedokončila – po Kranjskej Gore i v Schladmingu. Bolo to pre ňu veľmi bolestivé. Vypadla aj Wendy Holdenerová.

Slalom v Schladmingu s Petrou Vlhovou Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Mikaela Shiffrinová s Petrou Vlhovou po slalome...

Neveitalia.it (Tal.): Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová boli opäť absolútnymi protagonistkami slalomu v Schladmingu. Pre prvú menovanú išlo o preteky roka, druhá si vybojovala druhýkrát malý glóbus v disciplíne v kariére. Na rade sú rýchlostné disciplíny a na ťahu Sofia Goggiová, ktorá stráca na americkú líderku 309 bodov.

Kronen Zeitung (Rak.): Mikaela Shiffrinová zvíťazila pred Petrou Vlhovu o 0,15 s a Slovenka si v predstihu dvoch podujatí zabezpečila malý glóbus v slalome. Z pohľadu Vlhovej sa preto dalo zniesť, že tentoraz ťahala proti Američanke za kratší koniec povrazu.

Rakúšanka Chiara Mairová prekvapila štvrtým miestom, po prvej jazde bola až štrnásta. Katharina Liensbergerová po ôsmom mieste v prvom kole klesla po veľkej chybe na 21. priečku.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Aftonbladet (Švéd.): Ingemar Stenmark zaznamenal počas svojej kariéry 46 víťazstiev v obrovskom slalome SP. Mikaela Shiffrinová ho v utorok prekonala 47. slalomovým triumfom a je novou rekordérkou.

Schladming ako náhradné dejisko za Flachau sa stalo historickým. Podľa svojich slov si to Shiffrinová uvedomí o jeden či päť rokov. Najbližšie k nej vo večernom štarte bola Slovenka Petra Vlhová.

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Čítajte viac NÁZOR: Keď má aj Shiffrinová orosené čelo

iDnes.cz (ČR): Generálka na olympijské hry v Pekingu sa najlepšie vydarila Američanke Mikaela Shiffrinovej, ktorá sa z piateho miesta po prvom kole vyšplhala až k 47. triumfu v slalome v kariére. Druhá skončila Slovenka Petra Vlhová, ktorá si zaistila malý krištáľový glóbus za disciplínu.

Slovenka nedokázala Shiffrinovej konkurovať v druhej polovici trate, v druhom kole zašla piaty najrýchlejší čas.

Po dvoch nevydarených slalomoch, ktoré nedokončila, si Martina Dubovská počínala lepšie. V Schladmingu tesne postúpila do druhého kola, v ktorom si polepšila na osemnástu pozíciu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní