Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová zapla turbo. Rivalka chystá večernú pomstu, znie z médií

Zahraničné médiá po predposlednom slalome pred ZOH v Pekingu vyzdvihujú predovšetkým výkon víťaznej Petry Vlhovej, no pozastavili aj pri pokračujúcej sérii Wendy Holdenerovej, ktorá po 1. kole viedla.

09.01.2022 19:04
debata (6)
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Petra Vlhova (@petravlhova13)

Švajčiarska lyžiarka napokon skončila druhá, v Kranjskej Gore dosiahla 29. pódiovú priečku v slalome, no stále sa v ňom nepostavila na najvyšší stupienok.

V histórii Svetového pohára (mužov i žien) nedosiahol nik vyšší počet umiestnení v top trojke jednej disciplíny bez víťazstva. Prečítajte si ohlasy na nedeľné preteky.

Víťazstvo Petry Vlhovej v Kranjskej Gore Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Sezóna 2017/2018: 209 034 eur.

Neveitalia (Tal.): Wendy Holdenerová mala veľkú šancu na prvú výhru v slalome, no perfektná druhá jazda Petry Vlhovej jej zmarila sny.

Mikaela Shiffrinová vypadla po štyroch rokoch (naposledy v Lenzerheide 2018) a chystá pomstu vo večernom Schladmingu, poslednom slalome pred Hrami v Pekingu.

Nula na bodovom konte ju môže v konečnom boji o veľký glóbus mrzieť aj vzhľadom na to, že v sobotňajšom obráku veľmi neoslnila (7. miesto), no najmä pre vynútenú absenciu v Lienzi po pozitívnom teste na covid.

Petra Vlhová, Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Bieda i kumšt. Vlhová kraľuje, Shiffrinová je z nej nervózna

AP (USA): Petra Vlhová mesiac pred olympijskými pretekmi upevnila svoje postavenie vedúcej pretekárky v hodnotení slalomu. Mikaela Shiffrinová ho nedokončila po štyroch rokoch, naposledy neprišla do cieľa v poslednom slalome pred ZOH v Pjongčangu.

Vlhová kritizovala podmienky trate v slovinskom stredisku a preteky označila za veľký boj. V klasifikácii disciplíny vedie pred Američankou o priepastných 240 bodov.

ORF (Rak.): Petra Vlhová zapla turbo a fantastickou jazdou v druhom kole potvrdila dominanciu v slalome. Víťazstvo ukoristila Wendy Holdenerovej, ktorá vo svojom 100. slalome bojovala o svoj prvý triumf v tejto disciplíne.

Katharina Liensbergerová a Mikaela Shiffrinová po špicaroch nedokončili. Rakúšanka prišla o šancu na pódium, v sobotu sa nekvalifikovala do 2. kola a nebol to z jej strany vydarený víkend.

Slovinsko SR šport lyžovanie SP slalom ženy Vlhová triumf Čítajte viac Vlhová vyrovnala legendu, malý glóbus je blízko. Pozrite si jej triumf

AFP (Fr.): Petra Vlhová podčiarkla svoje ambície na budúcomesačnú zlatú olympijskú medailu v slalome. Vyhrala piaty zo šiestich slalomov sezóny Svetového pohára. K Mikaele Shiffrinovej, ktorá nedokončila druhú jazdu, sa priblížila v celkovom hodnotení na rozdiel 35 bodov.

Blick (Švaj.): Je to trpké: Wendy Holdenerová sa dostala na 29. pódium v slalome, no stále čaká na víťazstvo. Švajčiarka v prvom kole pokorila slalomové kráľovné Mikaelu Shiffrinovú i Vlhovú, tá ju však potom zdolala.

Slovenka zajazdila výborný čas, Holdenerová sa držala, ale urobila zásadnú chybu. Napriek tomu dokázala, že sa po zlomených zápästiach vrátila na správnu cestu. Michelle Gisinová skončila už na štvrtej bránke 1. kola, je to jej prvý slalomový neúspech po takmer piatich rokoch a 33 slalomoch.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

iDnes.cz (ČR): Martina Dubovská sa ani tentoraz medzi najlepšie slalomárky nezaradila, v Kranjskej Gore skončila po vypadnutí v prvom kole. Nedokončila druhý slalom v rade, aj tentoraz chybovala v spodnej časti zjazdovky.

Petra Vlhová sa tešila z piateho slalomového víťazstva v sezóne. Američanka Mikaela Shiffrinová bola po prvom kole tretia. Do ďalšej časti skvele vyrazila a išla na úrovni Vlhovej, v druhej polovici trate však vypadla.

Slovinsko SR šport lyžovanie SP slalom ženy 1. kolo Čítajte viac Slalom v obrazoch: Šťastná víťazka, zronená Shiffrinová či fanúšikovia za plotom

MTI (Maď.): Obhajkyňa veľkého glóbusu Petra Vlhová vyhrala slalom v Kranjskej Gore a malý glóbus v tejto disciplíne má na dosah. Môže ho získať už v utorok v Schladmingu.

Mikaela Shiffrinová prekvapivo chýbala na pódiu. Aj keď vo svojej jazde diktovala tempo, napokon vypadla. Stalo sa to aj rakúskej obhajkyni celkového víťazstva v slalome a majsterke sveta Katharine Liensbergerovej.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Wendy Holdenerová