Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Čo robili tri dni? Vlhová po 1. kole naložila organizátorom

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová je po 1. kole nedeľného slalomu Svetového pohára druhá. V slovinskom stredisku Kranjska Gora vedie s náskokom ôsmich stotín Švajčiarka Wendy Holdenerová. Tretia je so stratou 25 stotín Američanka Mikaela Shiffrinová

09.01.2022 10:02 , aktualizované: 11:36
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v 1. kole slalomu v Kranjskej Gore.
debata (82)

Vlhová vyrazila na trať, ktorú staval jej tréner Mauro Pini, ako šiesta v poradí. Na medzičasoch si držala tesný náskok pred Holdenerovou, no v záverečnom úseku mierne stratila.

Vlhová v tejto sezóne vyhrala štyri z piatich slalomov SP. Shiffrinová, ktorá je v priebežnom hodnotení disciplíny druhá, odštartovala hneď za Slovenkou a zaostala za ňou o 17 stotín.

Víťazstvo Petry Vlhovej v Kranjskej Gore Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Sezóna 2017/2018: 209 034 eur.

Preteky nedokončila Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá dostala „špicara“ už na štvrtej bránke. Ako druhá z prvej pätnástky vypadla Češka Martina Dubovská.

V Slovinsku sa pôvodne malo súťažiť v Maribore, no podujatie presunuli do Kranjskej Gory pre teplé počasie.

„Išlo sa mi celkom fajn, no trošku som bojovala s traťou. Snažila som sa vydať zo seba maximum, púšťať lyže a bojovať až do cieľa,“ povedala Vlhová pri mikrofóne TV JOJ.

Slovenka bude v 2. kole útočiť na víťazstvo v nedeľňajších pretekoch, no priznáva, že podmienky na trati sú veľmi náročné. Liptáčka skritizovala organizátorov za jej prípravu.

"Povedala som to už verejne, že táto trať je strašná. Vôbec nechápem, čo organizátori robili celú noc alebo v podstate celé tieto tri dni.

Tu nejde o to, že sa sťažujem, ale táto trať nie je hodná Svetového pohára. Bolo to strašne rozbité a aj preto som rada, že som dosiahla takýto výsledok.

Je to veľký boj a uvidíme, ako postavia 2. kolo, ale určite to bude ešte ťažšie," uviedla.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Druhé kolo sa začne o 12.30. Budeme ho sledovať v online prenose.

Preteky v Kranjskej Gore sú náhradou za Maribor, kde podmienky nedovoľovali organizáciu pretekov SP.

Vlhová je aktuálne štvrtá v hodnotení obrovského slalomu tejto sezóny. Líderkou je Švédka Sara Hectorová. V celkovom poradí SP stále vedie Američanka Mikaela Shiffrinová pred Vlhovou, rozdiel je aktuálne 135 bodov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
82 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní