Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová hľadala príčiny straty. Hneď po pretekoch zamierila opäť na trať

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nepodala v sobotnom obrovskom slalome v Kranjskej Gore optimálny výkon.

08.01.2022 15:27
Slovinsko SR šport lyžovanie SP OS ženy 2. kolo Foto: ,
Fanúšikovia Petry Vlhovej v Kranjskej Gore počas jej jazdy v 2. kole.
debata

Ako priznala, bojovala s neľahkými podmienkami a s nimi sa napokon najlepšie vyrovnala víťazka Sara Hectorová zo Švédska.

V nedeľu je na programe slalom, v ktorom zatiaľ Vlhová v tejto sezóne dominuje a chce v ňom podať lepší výkon ako v „obráku“.

Vlhová zaostala v slovinskom stredisku o 2,55 sekundy za suverénnou víťazkou, druhá skončila Francúzka Tessa Worleyová (+0,96) a tretia bola Talianka Marta Bassinová (+1,32).

Slovinsko SR šport lyžovanie SP OS ženy 2. kolo Čítajte viac Vlhová si vybrala zlý deň a už myslí na slalom. Švédka preskočila Shiffrinovú

„Ťažko sa to hodnotí, dnes mi to vôbec nevyšlo. Je z toho 15. miesto, ale zajtra je nový deň a už som to hodila za hlavu. Chcem sa už sústrediť na slalom,“ uviedla Vlhová.

Na otázku, ako jej jazdu skomplikovali podmienky, slovenská lyžiarka odpovedala:

„Na to sa nechcem vyhovárať. Podmienky mala každá rovnaké. Viditeľnosť tu nie je dobrá, ale v druhom kole to bolo lepšie. Ale nepodala som svoj najlepší výkon, takto to je.“

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Spokojná s výsledkom nemohla byť ani líderka SP Mikaela Shiffrinová, ktorá skončila siedma, či Švajčiarka Michelle Gisinová, ktorá obsadila desiate miesto.

„Bolo to ťažké, v prvom kole mala prvá pätnástka úplne inú trať ako ďalšie. Takže bolo to ťažšie a ten, kto sa s tým vyrovnal najlepšie, ten vyhral,“ povedala Vlhová.

Ihneď po pretekoch sa slovenská reprezentantka vybrala opäť na trať, aby mohla absolvovať niekoľko tréningových jázd na nedeľný slalom.

„Ja som tu aj včera lyžovala, ale predvčerom som mala voľno, lebo boli zlé podmienky.“

Prvé kolo slalomu bude stavať Vlhovej tréner Mauro Pini. „Trochu sme to spolu konzultovali, ale inak to nechávam na ňom. Vie, čo mi sedí.“

Preteky v Kranjskej Gore boli náhradou za zrušené podujatie v Maribore, nasledujúci slalom sa pôjde v Schladmingu. Ani v tomto stredisku sa pôvodne ísť nemalo, Rakúšania však museli nájsť náhradu za zrušené preteky vo Flachau.

Slovenská lyžiarka uviedla, že ju to z koncentrácie nevyhodilo: „Ja to neriešim, lebo to aj tak nezmením, takže na to ani nechcem myslieť. V Schladmingu budem pretekať po prvý raz, nechám sa prekvapiť.“

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní