Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Bránil priateľku, dobili ho. Stav ruskej hviezdy je stabilizovaný

Stav ruského krasokorčuliara Dmitrija Soloviova, ktorého napadli dvaja muži na ulici v ruskej metropole, je stabilizovaný.

25.12.2021 14:46
SR Krasokorčuľovanie ME Tanečné Páry Krátky... Foto: ,
Ruskí reprezentanti v tancoch na ľade Jekaterina Bobrovová a Dmitrij Soloviov na ME 2016 v Bratislave.
debata (7)

"Som odhodlaný prekonať túto traumu a dúfam v čo najrýchlejší návrat k vám. Moja najhlbšia vďaka patrí teraz všetkým, ktorí sú po mojom boku. Každý deň robím všetko, čo je možné.

Dodržujem príkazy lekárov a všetky ich rady, aby som sa opäť vrátil do normálneho života a splnil si všetky plány. Drahí moji blízki, priatelia, kolegovia, diváci, moja vďačnosť je nekonečná. Vaša podpora a láska mi dávajú silu bojovať," agentúra TASS citovala dvojnásobného olympijského medailistu.

Kamila Valievová Čítajte viac Zázrak z Ruska. Valievová predviedla najlepší voľný program histórie

Ruská polícia už dvojicu útočníkov zadržala a súd v Moskve nariadil ich väzbu do 21. januára 2022. Soloviov utrpel pri bitke úraz hlavy.

Podľa svedkyne útoku, dvojnásobnej majsterky Európy v curlingu Anny Sidorovovej, sa Soloviov zapojil do bitky na ulici s neznámou skupinou ľudí, aby bránil svoju priateľku.

„V súvislosti s incidentom sme zadržali dve osoby. Obaja sú mladiství,“ zverejnila moskovská polícia.

Zadržaní čelia obvineniam z ublíženia na zdraví. Súd už predtým poslal do väzby ďalšieho obvineného z prípadu Vladislava Jakovceva.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Tridsaťdvaročný Soloviov na vrcholných podujatiach súťaží v tancoch na ľade s partnerkou Jekaterinou Bobrovovou. Spoločne získali zlato na ZOH 2014 v Soči a striebro v Pjongčangu 2018.

Na európskom šampionáte triumfovali v roku 2013 v Záhrebe, z ME majú ešte tri striebra a dva bronzy. Na bronzovej priečke skončili aj na MS 2013 v Londýne.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Rusko #napadnutie #krasokorčuľovanie