Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komplikácia v boji o veľký glóbus, Gutová má covid. Ako zareagovala?

Švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová mala pozitívny test na koronavírus a vynechá víkendové preteky Svetového pohára vo Val d'Isere a budúcotýždňové v Courcheveli.

17.12.2021 16:33 , aktualizované: 20:25
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata (5)

Víťazka minulotýždňového super-G v St. Moritzi mala mierne príznaky rovnako ako dve ďalšie osoby švajčiarskeho tímu a následne opustila francúzske stredisko.

Podľa informácií Švajčiarskej lyžiarskej federácie absolvovali všetci traja v rodnej krajine PCR testy, ktoré mali pozitívne výsledky. Všetci ostatní členovia tímu boli negatívni.

Mikaela Shiffrinová Čítajte viac Shiffrinová urobila pred víkendom krok, ktorý vôbec neplánovala

Gutová-Behramiová je momentálne v izolácii a vynechá víkendové preteky vo Val d'Isre i budúcotýždňové súťaže v Courcheveli. Informovala o tom agentúra APA.

Podľa alpského riaditeľa Švajčiarskej lyžiarskej federácie Waltera Reussera ide o komplikáciu v boji o veľký glóbus.

„Teraz musí byť desať dní v karanténe, potom sa môže vrátiť do Svetového pohára s negatívnym testom,“ uviedol pre Blick.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

Lyžiarka na pozitívny výsledok testu nereagovala v panike. „Správu prijala pokojne – možno to aj čakala, pretože mala mierne príznaky,“ dodal Reusser.

Ten nevie odhadnúť, kde sa nakazila: „Aj keď sme veľmi opatrní, veľa cestujeme, máme kontakt s personálom v hoteloch a sú v nich aj hostia. Vždy existuje určité riziko.“

V Courcheveli je na programe dvakrát obrovský slalom, kde sa po trojtýždňovej pauze vráti do kolotoča SP slovenská reprezentantka a obhajkyňa veľkého glóbusu Petra Vlhová.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Gutová mala škaredý pád, päť minút ležala v snehu. Čo bude s olympiádou?

Gutová-Behramiová počas ostatného víkendu skončila štvrtá v super G žien v St. Moritzi, v nedeľňajšom superobrovskom slalome v rovnakom švajčiarskom stredisku mala nepríjemný pád. Vyviazla však z neho bez vážnejších následkov.

Aktuálne je štvrtou ženou celkového hodnotenia Svetového pohára s 298 bodmi, na tretiu Vlhovú stráca 42 bodov. Líderkou je Američanka Mikaela Shiffrinová s 525 bodmi.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Lara Gutová-Behramiová