Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozprávka na depresívnom mieste. Vlhová je rýchla a usmiata

Zmena programu na poslednú chvíľu býva pre alpské lyžiarky škrt cez rozpočet. Vlani to však Petre Vlhovej prišlo vhod.

20.11.2021 06:27
Petra Vlhová Foto: ,
Tretí do zbierky. Petra Vlhová má ďalšieho soba z Levi.
debata (5)

Po štarte v Söldene – tretie miesto z obrovského slalomu je jej historicky najlepším výsledkom v prvých pretekoch sezóny – presunuli paralelný obrovský slalom v Lechu o dva týždne. Teda až za dva slalomy v Levi.

Práve vo Fínsku sa Vlhová pripravovala tri týždne s tým, že si len krátko odskočí zasúťažiť do Lechu. Nakoniec však 170 kilometrov za polárnym kruhom zostala a zažila najlepší víkend v kariére.

Podarí sa jej niečo podobné aj dnes a zajtra, keď sú na programe dva slalomy (prvé kolá sa začínajú o 10.30, druhé o 13.30)?

"Veľakrát sme si púšťali videá z minuloročných víťazstiev. Robievame to často. Snažili sme sa nabrať skúsenosti z vlaňajška. Vtedy to vyšlo.

Vlhová vs. Shiffrinová ako ich nepoznáte Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Osemnásťročná Mikaela Shiffrinová na tlačovke...

Uvidíme, čo sa stane cez víkend. Som stopercentne pripravená. Po minulom roku sú ambície veľmi vysoké," hlási Vlhová pred štartom slalomovej sezóny.

Najúspešnejšie Levi

Obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu zostala aj tento rok verná úspešnému lanskému receptu. Dvesto bodov jej priniesli dlhé depresívne dni s nudným scenárom. Z hotela na kopec, zo svahu do izby a takto dookola aj viackrát denne.

Navyše na mieste, kde to kvôli ľadu, sobom a Santa Clausovi, ktorý rozdáva trom najlepším ocenenia, vyzerá rozprávkovo. Pravda je však inde, ďaleko od ideálu. Väčšinu dňa je tma a hmla.

"Som tu od 31. októbra a počet dní, keď som videla slnko, by som spočítala na prstoch jednej ruky. Slnko tu svieti od desiatej do tretej poobede.

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhová je stopercentne pripravená na Levi. V tréningu som nebola pomalá...

Je to náročné na psychiku. Na dovolenku by som sem nešla. Som v Levi kvôli lyžovaniu. Už sa neviem dočkať, keď pôjdem domov," pokračuje.

Dvadsaťšesťročnej Liptáčke to v najsevernejšom stredisku ženského Svetového pohára ide výborne. Nikde v elitnom seriáli nedosiahla také výsledky – tri víťazstvá (prvé pred štyrmi rokmi) a po jednom druhom (2018) i treťom mieste (2016).

„Veľa sa tu toho nedá robiť. Keď som mala voľný deň, bola som si pozrieť soby, ktoré som vyhrala. Sú to pekné zvieratá. Väčšinou som bola na lyžiach. V tréningu sme jazdili s Nórkami, Nemkami, Taliankami a s Maťou Dubovskou z Česka. Nebola som pomalá…,“ naznačuje.

Vynechaný Lech neľutuje

Rozhodnutie vynechať minulotýždňový paralelný obrovský slalom v Lechu neľutuje. V minulej sezóne by také niečo bolo pod vedením Livia Magoniho neprípustné. Ako nová zverenka Maura Piniho má iné priority. Napríklad prinavrátiť na tvár úsmev a radosť z lyžovania.

Tím Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.

„Som šťastnejšia,“ pritaká Vlhová po vážnej personálnej zmene.

Spokojnosť však uspáva, neudrží človeka v strehu. Navyše, konkurencia zosilnela, slalom už sotva bude len o dvoch favoritkách – Petre Vlhovej a Mikaele Shiffrinovej.

Malý glóbus by rada obhájila Katharina Liensbergerová. Michelle Gisinová by zasa chcela vydržať celú sezónu. Počítať treba aj s Wendy Holdenerovou.

Po vážnom zranení sa do kolotoča vracia Anna Swennová-Larssonová. Prekvapiť môže aj víťazka z Lechu Andreja Slokarová. Prvé dva slalomy z deviatich napovedia, kto kam patrí. Vrátane Vlhovej.

odkaz Foto: Pravda
Kalendár Petry Vlhovej v sezóne 2021/2022.

"Neľutujem, že som nešla do Lechu. Sústredili sme sa na tréning a radšej necestovali. Verím, že sme urobili správne rozhodnutie a budem v Levi útočiť na najvyššie priečky.

Potešilo by ma, keby som si v nedeľu povedala, že som do toho dala všetko. Vtedy budem spokojná," uzatvára usmiata Vlhová.

Na trať prvého kola sa vyberie ako druhá v poradí, sledujeme ho naživo.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová