Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koryto pre Peking blízko k tragédii. Dolámaný Poliak s hnevom opísal horor

Poľský sánkar Mateusz Sochowicz sa v pondelok zranil počas jazdy v rámci tréningového týždňa na budúcoročnú olympiádu v Pekingu. Športovec si zlomil jabĺčko v ľavom kolene, na pravej nohe utrpel reznú ranu až ku kosti.

09.11.2021 12:29
Mateusz Sochowicz Foto:
Mateusz Sochowicz.
debata (8)

Ako uviedli poľské médiá, reprezentant sa zranil v dôsledku technickej poruchy na olympijskej dráhe. Na semafore svietila zelená, ale prejazdová bránka, do ktorej narazil, sa neotvorila.

"Zrazu sa predo mnou objavila zatvorená bránka. Vykĺzol som zo saní a zaujal pozíciu ako pri zjazde na lyžiach. Dúfal som, že by som mohol zvládnuť bariéru preskočiť.

Všetko to však prebehlo veľmi rýchlo a nemal som čas odraziť sa. Preto mám polámané nohy a nie zvyšok tela," povedal Sochowicz pre Sport Onet a dodal, že nebyť jeho rýchlej reakcie, mohlo prísť k tragédii.

Jeho kritiku schytali aj organizátori, ktorí ho vraj nechali ležať na ľade polhodinu, kým ho previezli do nemocnice.

„Predviedli obrovskú neschopnosť a vôbec nevedeli, čo majú robiť. Niekto ku mne prišiel a pokúšal sa rukavicou dotknúť mojej trčiacej kosti. Diali sa tam hrozné scény,“ nechápal.

Vsevolod Kaškin, Konstantin Koršunov Čítajte viac Bizarná diskvalifikácia. Pozrite si, o čo sa snažili ruskí sánkari

Pre 25-ročného Poliaka to môže znamenať koniec sezóny, čo by bolo na ZOH veľké oslabenie pre poľskú sánkarskú štafetu.

Verí, že do Pekingu pôjde. Spolieha sa na to, že sa stihne zotaviť a mohol by dostať divokú kartu od federácie. Obavy má predovšetkým z návratu na trať.

„Neviem, či sa zvládnem psychicky zotaviť. Možno bude mať strach, že ma niečo čaká hneď za rohom,“ nevylučuje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
8 debata chyba
Viac na túto tému: #sánkovanie #Mateusz Sochowicz