Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová to nie je. Magoni prezradil, koho favorizuje na veľký glóbus

Úspešné spojenie, ktoré vyvrcholilo ziskom veľkého krištáľového glóbusu, trvalo päť rokov. Po minulej sezóne sa cesty Petry Vlhovej a trénera Livia Magoniho rozišli.

26.10.2021 11:29
Magoni Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová a Livio Magoni spolupracovali uplynulých päť rokov.
debata (19)

Slovenská lyžiarska hviezda si spomedzi uchádzačov na nového kouča vybrala Švajčiara Maura Piniho.

Magoni zamieril zo Slovenska do Slovinska, kde od leta vedie nádejnú Metu Hrovatovú.

Tím Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mauro Pini - hlavný tréner.

Slovinsko je mu blízke, v minulosti úspešne spolupracoval s legendárnou Tinou Mazeovou. Okrem Hrovatovej sa sa čiastočne venuje aj Ane Bucikovej a Andreji Slokarovej.

Taliansky kouč sa v rozhovore pre slovinský portál Primorske Novice vrátil aj k účinkovaní na Slovensku.

„Z organizačného hľadiska je to teraz určite jednoduchšie, keďže pracujeme pod záštitou lyžiarskeho zväzu. Mám za sebou dobrý organizačný aparát, ktorý v tomto športe veľmi pomáha,“ vysvetľoval Magoni.

Tréningový koncept s Hrovatovou je jednoduchý.

„Máme jednoduchú metodiku – tréning, tréning a ešte raz tréning. Meta už vie, aký je tréning dôležitý a aká dôležitá je regenerácia. Pochopila, prečo je osemhodinový spánok dôležitý a prečo sa po tréningu stravovať inak, ako pred tréningom,“ pokračoval Talian.

Keď v roku 2013 viedol spolu s Andreom Massim Mazeovú, Slovinka vyhrala počas sezóny až 11 pretekov a utvorila rekord Svetového pohára – 2414 bodov.

"Napodobniť by ju teraz mohla len Mikaela Shiffrinová. Aj to len vtedy, ak by súťažila vo všetkých pretekoch sezóny. Nemyslím si, že by niekto iný dokázal zopakovať Tinine úspechy.

Bolo to krásne a bláznivé zároveň, keď sme zakaždým odchádzali z hotela a išli na preteky s vedomím, že Tina môže vystúpiť na pódium takmer v každých pretekoch," zaspomínal si Magoni.

Lara Gutová-Behramiová Čítajte viac Konečne je to fér, teší Gutovú. Švajčiari píšu o veľkej výhode

Ktoré pretekárky sú pre neho najväčšími favoritkami na celkový triumf v novej sezóne?

"Sledoval som Shiffrinovú počas tréningu a je veľmi dobre pripravená. Vrátila sa na úroveň spred dvoch rokov, dostala pokoj aj v súkromnom živote.

Jej vyzývateľkami budú krajanky O’Brienová s Moltzanovou, Talianky Bassinová, Brignoneová, Goggiová, ale aj Vlhová, Liensbergerová či Gutová-Behramiová," zatipoval si Magoni.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Livio Magoni