Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Dopujete, no skrývate sa za lieky! Björgenová opísala boj za svoje očistenie

"Tri dni sme dávali dokopy dokumenty a dva týždne čakali na odpoveď z FIS. Takmer každú noc som preplakala a nedokázala zaspať. Bolo to peklo.

Nezrovnalosti v moči som vysvetlila užívaním prípravku Primolut-N, ktorý sa používa na oddialenie menštruácie, resp. zmiernenie predmenštruačných syndrómov.

Vychádzali sme z toho, že medzi športovkyňami ide o bežný liek. Lekár vyššiu koncentráciu prípravku v mojom tele vysvetlil silnejšou dehydratáciou organizmu po vyčerpávajúcom behu na 30 km," vysvetlila Björgenová vo svojej knihe, upozornil na to český web iDnes.cz.

Nórska šampiónka sa napokon dočkala úspešného konca svojho dopingového prípadu, ktorý v skutočnosti ani nebol.

Matej Tóth Čítajte viac Tóth: Dopingová kauza? Chcel som ukázať pravdu a pozitívny vzor

Po dvoch týždňoch dostala z FIS odpoveď, že jej vysvetlenie je dostačujúce a v súlade so zisteniami nezávislého laboratória.

„Obrovsky sa mi vtedy uľavilo. Konečne som mohla pokojne spávať,“ priznala bežecká lyžiarska ikona.

Bublina spľasla, ale pozorovatelia z lyžiarskeho sveta si aj tak môžu klásť otázku, prečo sa Björgenovej podozrenie z dopingu nikdy nestali verejným záujmom.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marit Bjørgen (@mabjoerg)

Žiadne noviny, televízia či internetový portál v Nórsku ani inde na svete sa ani slovkom nezmienili o možnom dopingu najúspešnejšej zimnej olympioničky histórie.

Titulok „Marit Björgenová bola v Lahti podozrivá z dopingu“ sa nikde neobjavil.

Ruské médiá v tejto súvislosti špekulovali, že ak by išlo o športovkyňu z ich krajiny, boli by toho plné noviny a FIS by možno urobila odsudzujúcu tlačovú konferenciu. Všetko zostalo len v rovine špekulácií a dohadov.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #beh na lyžiach #Marit Björgenová