Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po covide prišiel ďalší úder. Naštrbí sezónu Vlhovej veľkej súperky?

V minulej sezóne skončila v celkovom hodnotení Svetového pohára tretia za krajankou Larou Gutovou-Behramiovou a víťazkou Petrou Vlhovou.

05.09.2021 08:03
Fínsko Lyžovanie SP Ženy Slalom Foto: ,
Druhá Michelle Gisinová gratuluje víťazke Petre Vlhovej k slalomovému triumfu v Levi v novembri 2020.
debata

V závere roka zažiarila v Semmeringu triumfom v slalome, ktorý bol jej vôbec prvým v kariére v elitnom seriáli.

Švajčiarskej lyžiarke Michelle Gisinovej sa podaril výnimočný kúsok. V rakúskom stredisku prerušila famóznu sériu Vlhovej a Mikaley Shiffrinovej v tejto disciplíne. Obe dovtedy vyhrali 28 slalomov SP v rade – Shiffrinová 19, Vlhová 9.

Po skončení ročníka s pódiovým umiestnením v celkovom hodnotení bojovala s koronavírusom a v polovici letnej prípravy prišiel iný úder – stopla ju infekčná mononukleóza.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michelle Gisin (@michellegisin)

Pred časom opísala pre Blick náročné chvíle, ktoré jej ochorenie pripravilo. Neskrýva obavy, že môže ovplyvniť jej formu minimálne na začiatku olympijskej sezóny.

„Sú chvíle, keď sa cítim fajn a potom opäť horšie. Je to ako na hojdačke. V každodennom živote sa snažím bojovať, ako najlepšie viem,“ uviedla na úvod rozhovoru 27-ročná Gisinová.

„Z pohľadu vrcholového športovca je pre mňa trpké, keď po niekoľkých krokoch musím lapať po dychu. To všetko je pre mňa ťažké prijať,“ dodala.

Slovinsko SR Lyžovanie SP obrovský slalom ženy 2.kolo Vlhová Čítajte viac Rozdiel medzi Pinim a Magonim? Kvalita prevyšuje kvantitu

Koronavírus prekonala na jar. „Prežila som to pomerne dobre, kašeľ, horúčka a bolesť hlavy rýchlo ustúpili. Ale myslím si, že môj imunitný systém to oslabilo,“ pokračuje.

Nevie s istotou povedať, či infekčná mononukleóza súvisela s covidom.

"Ale myslím si, že to malo vplyv. Aj keď som sa ešte pred štyrmi týždňami (rozhovor publikovali na konci júla, pozn.) cítila senzačne.

Teraz sú dni, keď len ležím a prakticky nemôžem nič robiť. Bolia ma svaly, aj keď necvičím. Mám silné bolesti končatín a predovšetkým som veľmi unavená," rozprávala o náročných momentoch.

Uvedomovala si, že musí byť trpezlivá. „V tejto chvíli mi nikto nemôže pomôcť,“ priznala.

Dominique Gisinová Čítajte viac Zjazdovky vymenila za nebo. Pilotské zručnosti Gisinovej uchvátili aj obra

Na otázku, či sa bojí zimy, všestranná pretekárka odpovedala:

"Je veľmi pravdepodobné, že na otváracích pretekoch sezóny v Söldene (24. októbra, pozn.) nebudem v top forme. Možno budem musieť svoje štarty dávkovať.

Je to tak, ako to je. Vo februári sa uskutočnia olympijské hry a mám teda niečo v rukáve – cieľ, ku ktorému sa musím dopracovať.

Hneď, ako budem môcť lyžovať, vypracujeme plán. Na to je však ešte priskoro," povzdychla si priateľka talianskeho lyžiara Lucu De Aliprandiniho. Okrem rodiny ocenila aj jeho pomoc.

Luca De Aliprandini Čítajte viac Romanca v Cortine. Nečakaný hrdina prvýkrát zatienil lásku Gisinovú

„Veľmi mi pomáha. Ani on to nemá ľahké. Napokon, bola som ako dieťa – spať, jesť a opäť spať, na viac som často nemala silu.“

Na instagrame mu tento týždeň popriala všetko najlepšie k narodeninám. Pred niekoľkými týždňami zverejnila archívnu fotografiu zo svahu a z gauča s popisom „čo by som rada robila vs. čo práve robím“.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michelle Gisin (@michellegisin)

V príspevku sa zdôverila s útrapami, ktoré jej priniesla mononukleóza, no zároveň vyjadrila silu postaviť sa čoskoro na tréning.

Prianie skorého uzdravenia jej prišlo od viacerých súperiek, ale napríklad aj od tenistky Belindy Bencicovej.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michelle Gisinová