Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová drie v zasneženej hale. Talianky prekvapili, Shiffrinová je odhodlaná

Len nedávno zdvíhala nad hlavu veľký krištáľový glóbus pre víťazku Svetového pohára alpských lyžiarok a nová sezóna už pomaly klope na dvere. O dva mesiace a dva týždne sa Petra Vlhová znova postaví na štart. Robí všetko preto, aby vybojovanú pozíciu uhájila.

09.08.2021 06:31
Petra Vlhová Foto:
Petra Vlhová s veľkým glóbusom na tlačovej konferencii v Bratislave.
debata (10)

Slovenská hviezda spravila po životnej sezóne radikálny krok. Krátko pred olympiádou v Pekingu 2022 vymenila trénera. Taliana Livia Magoniho nahradil pred začiatkom tohto ročníka Mauro Pini.

Petra Vlhová Čítajte viac Magoni: Zaslúžil som si ísť s Vlhovou na olympiádu. Neviem, prečo ma vyhodila

Pod vedením niekdajšieho kouča Tiny Mazeovej či Lary Gutovej-Behramiovej absolvovali už viacero sústredení a testovaní nového materiálu na ľadovcoch naprieč Európou.

Momentálne sa nachádzajú v Litve. Hoci Pobaltská krajina nemá na svojom území žiadne veľhory, predsa ponúka fantastické podmienky na prípravu.

Ak sa totiž z litovskej metropoly Vilnius vydáte 130 kilometrov na juh, určite si zalyžujete. Môžete tam prísť v žabkách a slnečných okuliaroch.

Snow Arena rozprestierajúca sa na siedmich hektároch totiž spravila z mestečka Druskininkai vyhľadávanú letnú lyžiarsku destináciu.

Každý Európan, ktorý vo Svetovom pohári alpského lyžovania niečo znamená, už vyskúšal aspoň jednu z troch zjazdoviek. Snow Arena ponúka napríklad 450 metrov dlhú zjazdovku, ideálnu na prípravu klasického či paralelného slalomu.

"Peťa tam chodieva pravidelne. Snow Arena ponúka všetko, čo v príprave potrebuje. Sú tam naozaj vynikajúce podmienky.

Nemenia sa. Všetko, čo si naplánuje, aj do bodky splní. Venuje sa tréningu, skúša nový materiál," vravel v rozhovore pre Pravdu kondičný tréner Vlhovej Šimon Klimčík.

Krátko po návrate z Litvy čaká Vlhovú milá povinnosť. Tento piatok pokrstí v Liptovskom Mikuláši gastronomickú špecialitu s chráneným zemepisným označením, Liptovské droby.

Talianky zarezávajú v slalome

Konkurencia nespí a v olympijskej sezóne robí maximum pre to, aby uspela.

Mikaela Shiffrinová sa na sociálnych sieťach rada pochváli drinou na suchu po boku priateľa Aleksandra Aamodta Kildeho. Po ťažkých mesiacoch znova žiari a je pripravená to ukázať aj na svahu.

„Som naozaj odhodlaná vrátiť sa na svahy a užívať si šport, ktorý tak milujem,“ vravela pred časom Shiffrinová.

Gutová-Behramiová si doma vo Švajčiarsku cibrí svoju techniku najmä v rýchlostných disciplínach.

Prekvapivé informácie prišli z talianskeho tábora. Časť tímu na čele Martou Bassinovou a Sofiou Goggiovou sa objavila medzi slalomovými bránkami.

"Dôvod je prostý. Hoci sa v blížiacej sa sezóne Svetového pohára nejdú ani jedny preteky v alpskej kombinácii (jedno kolo zjazdu alebo super G, druhé slalomu, pozn.), v Pekingu sa za ňu budú rozdávať medaily.

A keďže počas sezóny nebude času na tréning slalomu nazvyš, Talianky sa na alpskú kombináciu a jej slalomovú časť pripravujú už teraz," informuje portál neveitalia.it.

Už 23. októbra sa v rakúskom Söldene začne obrovským slalomom nový ročník Svetového pohára. Čo prinesie?

Petra Vlhová s veľkým glóbusom v Bratislave Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s otcom Igorom na tlačovej...

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Sofia Goggiová #Mauro Pini