Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová vzala Lare trofej, teraz exkouča. Magoniho prácu už dedil

Po necelom mesiaci od rozviazania spolupráce s Liviom Magonim sa v pondelok fanúšikovia dozvedeli meno nového trénera Petry Vlhovej. Je ním Mauro Pini. Ako vnímajú médiá príchod skúseného Švajčiara do tímu úradujúcej víťazky Svetového pohára alpských lyžiarok? Vybrali sme niekoľko reakcií.

04.05.2021 12:32
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Blick.ch (Švajč.): V minulej sezóne Svetového pohára vyhrala Petra Vlhová veľký glóbus po boji s Larou Gutovou-Behramiovou, teraz Švajčiarke uchmatla bývalého trénera.

V osobe Maura Piniho, ktorý nahradí Livia Magoniho, získala Slovenka trénera, ktorý je veľmi známy vo švajčiarskom lyžovaní.

Laru Gutovú v raných začiatkoch priniesol na svetovú špičku, potom zastával rôzne pozície vo Švajčiarskom lyžiarskom zväze vrátane hlavného trénera žien do roku 2012.

Pini Vlhová tréner Čítajte viac Pini začínal na Zélande. Viedol aj Gutovú, tá ho zvozila pod čiernu zem

Associated Press (USA): Úradujúca šampiónka Svetového pohára Petra Vlhová angažovala do olympijskej sezóny niekdajšieho trénera jednej z jej najväčších súperiek Lary Gutovej-Behramiovej.

Po tom, ako Pini viedol Švajčiarku v začiatkoch jej kariéry, spolupracoval aj s Tinou Mazeovou, celkovou šampiónkou z roku 2013.

Pod vedením Magoniho sa Vlhová stala zo slalomárky lyžiarkou všetkých disciplín. Ich vzťah sa stal napätým po jeho nelichotivých poznámkach na adresu Vlhovej štýlu lyžovania.

Slovinsko Maribor Slalom Ženy Vlha Čítajte rozhovor Plat nového trénera? Sú to šialené peniaze, priznáva Igor Vlha

Neveitalia.it (Tal.): Mauro Pini je pripravený na nové dobrodružstvo. Viedol Laru Gutovú-Behramiovú, pôsobil vo švajčiarskych národných tímoch aj po boku Tiny Mazeovej. Zdedil vtedy prácu Livia Magoniho so slovinskou šampiónkou, čo sa stane aj tentoraz s Petrou Vlhovou.

V posledných rokoch spolupracoval s televíznou stanicou RSI ako expert a venoval sa riadeniu vlekov v lyžiarskom stredisku Airolo. Hlas najväčších lyžiarskych udalostí sa teraz do bieleho cirkusu sa vracia ako tréner.

ČTK (ČR): Novým trénerom slovenskej lyžiarskej hviezdy Petry Vlhovej bude Mauro Pini. Dohodla sa s ním zatiaľ na jeden rok a ich cieľom bude úspech na olympijských hrách v Pekingu 2022.

Päťdesiatpäťročný Pini pripravoval viacero lyžiarskych es. Spolupracoval so švajčiarskou zjazdárkou Larou Gutovou-Behramiovou, s ktorou Vlhová bojovala v minulom ročníku o celkový triumf, bývalou víťazkou SP a olympijskou šampiónkou v zjazde a obrovskom slalome Tinou Mazeovou zo Slovinska či so Španielkou Maríou José Riendaovou-Contrerasovou, ktorú priviedol v SP k šiestim triumfom v obrovskom slalome.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Predtým bol tiež šéftrénerom úspešných švajčiarskych zjazdárov Didiera Cucha a spol. a potom i ženskej reprezentácie.

MTI (Maď.): Držiteľka veľkého glóbusu vo Svetovom pohári oznámila spoluprácu s novým trénerom. Na najbližší olympijský cyklus bude riadiť prípravu Petry Vlhovej Mauro Pini.

Ten bol aj koučom Lary Gutovej-Behramiovej či Tiny Mazeovej, s Vlhovou rokoval už pred piatimi rokmi, no z finančných dôvodov k spolupráci neprišlo. Slovenská lyžiarka ešte plánuje rozšíriť svoj tím o fyzioteraputa a servismana.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Mauro Pini