Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mala by som trénovať s mužmi, tvrdí Goggiová. Brignoneová ju nezaujíma

Sofia Goggiová. Meno, ktoré patrilo v minulej sezóne Svetového pohára alpských lyžiarok medzi najskloňovanejšie.

02.05.2021 13:12
Nemecko Alpské lyžovanie SP Super G ženy Foto: ,
Sofia Goggiová.
debata (1)

Po nešťastnej zlomenine v pravom kolene, ktorú Talianka utrpela koncom januára v Garmisch-Partnekirchene a prišla o domáce majstrovstvá sveta v Cortine d' Ampezzo, sa jedna zo súperiek Petry Vlhovej nečakane rýchlo zotavila a rozhodla sa štartovať vo finále kolotoča v Lenzerheide.

Po zrušení záverečného zjazdu bolo jasné, že získa malý glóbus za túto disciplínu. Zopakovala tak rok 2018, okrem triumfu v hodnotení zjazdu v ňom vtedy získala v Pjongčangu olympijské zlato.

Dvadsaťosemročná nebojácna pretekárka poskytla Eurosportu úprimný rozhovor. Poodkryla v ňom svoje (mo)mentálne rozpoloženie.

Sofia Goggiová Čítajte viac Hlúpy pád, slzy beznádeje i šťastia. Šampiónka by to pri televízii nezvládla

Nie je tajomstvom, že za rozdielmi medzi výkonmi lyžiarok v ostrých súťažiach treba hľadať detaily. Každá maličkosť, vyjadrená v stotinách sekundy, dokáže zahrať do karát lyžiarky, alebo zmariť jej šance na úspech.

Goggiovej zápolenie sa vraj koná mimo skutočných pretekov. Málokedy je so sebou spokojná, je perfekcionistka a uvedomuje si, že má na seba často priveľké nároky.

„Leto je mojou najväčšou starosťou. Vtedy hľadám dokonalosť,“ priznáva. Rozprávala aj o reprezentačných kolegyniach a nových tréningových metódach.

„Z môjho pohľadu tvorím tím ja a Marta Bassinová. Trávime spolu veľa času,“ vraví na rovinu, s ktorou krajankou uprednostňuje spoluprácu.

Sofia Goggiová (vpravo) s Martou Bassinovou:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sofia Goggia (@iamsofiagoggia)

Ďalšia hviezda z Apeninského polostrova Federica Brignoneová po nevydarenej sezóne avizovala koniec kariéry. Čo na to Goggiová?

„Neviem, ako sa rozhodne a nezaujíma ma to,“ reagovala na adresu lyžiarky, ktorú Vlhová zosadila z trónu celkovej víťazky.

Aby sa mohla Goggiová mohla zlepšovať, navrhuje netradičnú myšlienku: „Musela by som trénovať s mužmi, keďže som už zdolala všetky ženy.“

Federica Brignoneová Čítajte viac Rok po zisku veľkého glóbusu stratila motiváciu. Hviezda vystrašila Talianov

Ako by obstáli najlepšie ženy proti mužom? Najúspešnejšia žena v SP Lindsey Vonnová si viackrát priala porovnanie síl medzi pohlaviami. Američanka s touto témou rozdeľovala Medzinárodnú lyžiarsku federáciu.

„Snažím sa vo svojich jazdách priblížiť mužom. Chcem byť stále silnejšia a dynamickejšia. Keď vidím, ako to dokážu muži, motivuje ma to a poháňa vpred,“ uviedla Vonnová v jednom z rozhovorov počas sezóne 2011/12. Časť prípravy na vtedy absolvovala v tréningu s mužmi.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...

Goggiovej výroky sú trochu odlišné. Rodáčka z Bergama poukázala na rozdiely medzi mužmi a ženami z hľadiska rýchlosti.

„Myslím si, že v našom športe existuje niečo, čo by malo byť vyhradené len pre mužov. Nikdy by som sa nespustila na zjazdovke v Kitzbüheli,“ uzavrela.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Federica Brignoneová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #Sofia Goggiová