Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlha: Prehnité musí skrachovať. Mersich nech predáva záchody

Igor Vlha sa na stredajšej tlačovej konferencii Zväzu slovenského lyžovania (ZSL), ktorého je zakladajúci člen, vyjadril aj k situácii v slovenskom lyžiarskom hnutí.

30.04.2021 08:29
Igor Vlha Foto: ,
Igor Vlha počas tlačovej konferencie Zväzu slovenského lyžovania (ZSL).
debata (33)

ZSL čaká v piatok dôležitý krok k získaniu členstva v Medzinárodnej lyžiarskej federácii (FIS). Na to potrebuje organizácia podporu od pléna na valnom zhromaždení Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Potom by mohol žiadať aj o štatút národného športového zväzu:

Petra Vlhová Čítajte viac Vlhovej glóbus je záväzok. Chceme jej vytvoriť podmienky, aké si zaslúži

"Ja by som bol veľmi rád, no na ťahu je štát a štátny tajomník Ivan Husár. Oni to musia uzavrieť, bolo by to dobré, aby bola perspektíva pre mladých lyžiarov a deti a bol jasný cieľ.

My ako keby sme už nad vecou, no chcem pomôcť a mám morálnu povinnosť pomôcť juniorom, deťom a novému zväzu.

Treba urobiť niečo nové, progresívne a staré musí skrachovať a zaniknúť. Bohužiaľ sú to pre niekoho tvrdé slová, ale je to realita. Pán Cagala jasne vysvetli všetkým, ako to tam fungovalo, ako sa to tam riešilo.

Za tých osem rokov mám vlastné skúsenosti a povedal som si, že tí ľudia musia odísť," povedal Igor Vlha.

Igor Vlha Čítajte viac Vlha oznámi meno kouča cez tlačovú správu. Lyžovanie sa chystá na zmenu

Po tlačovej konferencii hovoril Igor Vlha o zmenách aj vo videu na facebooku ZSL. Spomenul v ňom i prezidenta SLA Ivana Ivaniča, viceprezidenta asociácie Marina Mersicha a dlhoročnú členku SLA Petru Kurcábovú.

"Staré, zlé, prehnité by malo skrachovať a mala by prísť nová krv, nová vízia. Tento projekt sa mi strašne páči, preto som doňho šiel a bohužiaľ či sa budú hnevať v starom zväze, musí všetko zaniknúť, zmiznúť.

Mersich nech predáva záchody, Ivanič nech sa venuje športu, Kurcábová deťom a ideme ďalej," povedal Vlha.

Vyjadrenie Igora Vlhu pre ZSL:

Na stránke SLA v piatok pribudol článok ilustrovaný žltým smajlíkom ukazujúcim palec hore a textom:

"Veríme, že dnes členovia SOŠV rozhodnú, že sa slovenský lyžiarsky šport vydá cestou rešpektovania Olympijskej charty, slovenských zákonov a medzinárodných pravidiel a dá Zväzu slovenského lyžovania stopku.

Podobný precedens by sa mohol stať aj ich zväzom. Nebudú riskovať sankcionovanie SOŠV od Medzinárodného olympijského výboru, čo by mohlo spôsobiť nezvrátiteľné škody všetkým športovcom a olympionikom v olympijskej sezóne.

Veríme, že dnes členovia SOŠV rozhodnú, že sa slovenský lyžiarsky šport vydá cestou rešpektovania Olympijskej charty,...

Uverejnil používateľ Slovenská lyžiarska asociácia - Slovak Ski Association Štvrtok 29. apríla 2021

Veríme v zodpovednosť členov SOŠV. Integrita a autonómia športu musí byť nedotknuteľná!

V opačnom prípade Slovenská lyžiarska asociácia nemôže zvoliť inú cestu, a musí sa obrátiť sa o pomoc na Medzinárodný olympijský výbor a príslušné medzinárodné inštitúcie."

Plénum SOŠV nevyjadrilo podporu ZSL

Plénum SOŠV napokon v piatok neschválilo uznesenie o ZSL ako organizácii zodpovednej za lyžovanie na Slovensku.

Za bolo 40 hlasov, proti 18 a zdržalo sa 41.

"Prišli sme s návrhom uznesenia, ktoré nakoniec v hlasovaní neprešlo.

Som rád za diskusiu, za to, že sme mali veľmi dobrú účasť i za to, že jednotliví členovia SOŠV mali možnosť si vypočuť všetky zainteresované strany a samozrejme rešpektujem stanovisko najvyššieho orgánu SOŠV.

Budeme sa podľa neho riadiť a budeme takto informovať nie len športovú verejnosť na Slovensku, ale aj ďalšie inštitúcie," uviedol prezident SOŠV Anton Siekel.

Valné zhromaždenie TK BAX, SOŠV Čítajte viac Reforma dostala trhlinu. SOŠV nevyjadril podporu Zväzu slovenského lyžovania
33 debata chyba
Viac na túto tému: #SLA #Igor Vlha #ZSL