Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posledné preteky i triumf v Jasnej. Držiteľka malého glóbusu sa lúči

Rakúska lyžiarka Eva-Maria Bremová ukončila kariéru vo veku 32 rokov. Najväčší úspech dosiahla v roku 2016, keď získala malý glóbus za obrovský slalom.

06.04.2021 06:18
Eva-Maria Bremová Foto: ,
Eva-Maria Bremová v Jasnej 2016.
debata

Vo Svetovom pohári nazbierala dokopy tri víťazstvá a jedenásť pódiových umiestnení. Na konte má aj zlato z tímovej súťaže z MS 2015.

V uplynulých rokoch ju trápili zranenia. Informovala agentúra APA.

Posledné preteky v kariére absolvovala symbolicky 7. marca v Jasnej, no v obráku sa jej nepodarilo postúpiť z prvého kola. Na rovnakom mieste dosiahla aj svoje posledné víťazstvo v SP, keď uspela v rovnaký deň v roku 2016.

V príprave na nasledujúcu sezónu si zlomila nohu a vynechala celú sezónu. V ročníku 2018/2019 dvakrát skončila v top 10, ale do starej formy sa jej už nepodarilo dostať a na bodovanej pozícii skončila v zime 2020/2021 iba raz.

"Nadišiel čas. Alpské lyžovanie bolo celé tie roky mojím životom – táto neuveriteľná cesta sa teraz končí. Ukončenie mojej kariéry je momentálne pre vás zrejme menším prekvapením ako pre mňa!

Moju kariéru formovali mnohé vzostupy a pády, špirály a zvraty, a ak ma tento šport naučil jednu vec, tak je to nikdy sa nevzdať. Tvrdá práca sa (skôr či neskôr) vždy vyplatí.

Mala som tú česť splniť si svoj detský sen a milovala som vkladať do lyžiarskej profesie celú svoju energiu a seba.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa EVA-MARIA Brem (@evamariabrem)

Vždy ma sprevádzal vnútorný hlas, ktorý mi hovoril, aby som išla ďalej a pri hľadaní dokonalého obratu na to zatlačila – ale tento hlas sa už so mnou nerozpráva.

Úprimne: Je to dobrý pocit a som pripravená obrátiť túto stránku," zdôverila sa na instagrame a poďakovala všetkým, ktorí boli súčasťou jej dobrodružstva.

„Moje srdce je plné skvelými príbehmi, emóciami na celý život a bezpodmienečnou láskou k pretekom v alpskom lyžovaní. Som nadšená, že môžem prejsť na ďalšiu kapitolu a zistiť, čo prinesie budúcnosť,“ dodala.

V komentároch na sociálnej sieti jej poďakovali a popriali všetko dobré aj (niekdajšie) súperky ako Wendy Holdenerová, Viktoria Rebensburgová, Bernadette Schildová, Irene Curtoniová či Frida Hansdotterová.

Vlhovej cesta za veľkým glóbusom v sezóne 2020/21 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Cesta Petry Vlhovej za veľkým glóbusom v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Eva-Maria Bremová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní