Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Petra alebo Mikaela? Najlepšou v slalome je iná žena, tvrdí Magoni

Osem rokov po tom, ako získal veľký krištáľový glóbus s Tinou Mazeovou, si Livio Magoni mohol vychutnať podobný pocit aj s Petrou Vlhovou.

22.03.2021 14:04
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počúva svojho trénera Livia Magoniho.
debata (19)

Taliansky kouč zúročil päťročnú prácu so slovenskou hviezdou a počas uplynulého víkendu v Lenzerheide sa tešil z ďalšej zverenkyne, ktorá vyhrala celkové hodnotenie Svetového pohára.

"Samozrejme, že som šťastný, hoci vnútorne nie som spokojný s Petrinými jazdami v slalome a obrovskom slalome (6. a 11. miesto, pozn.).

Viete, že som maximalista, ale platí, že veľký glóbus je pre nás všetkých obrovský úspech," vraví Magoni v rozhovore pre La Gazzetta dello Sport.

Petra Vlhová s vytúženým veľkým glóbusom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová bozkáva veľký glóbus na pódiu v...

Moment v hoteli

Skúsený odborník nehodlá zaspať na vavrínoch a v mysli už má budúcu sezónu. Jedným z jej vrcholom by mali byť aj zimné olympijské hry v Pekingu.

"Áno, radi by sme získali medailu a to ľubovoľného lesku, pretože cenný kov z olympiády Petre v zbierke chýba. Avšak už aj ona pochopila, že veľký glóbus je najviac.

Uvedomila si to aj vtedy, keď v hoteli, v ktorom sme bývali, videla trofeje legendárneho Gustava Thöniho. Seriál SP je šesťmesačný kolobeh veľkého počtu disciplín. Nie jednorazové preteky ako na olympiáde," pokračuje Magoni.

Keď v sezóne 2012/13 viedol Mazeovú, Slovinka pod jeho vedením získala rekordný počet 2414 bodov. Porovnávať obe pretekárky je podľa neho veľmi ťažké.

"Keď som začal trénovať Tinu, už vtedy bola elitná pretekárka v slalome i obráku. Postupne sa stala aj výbornou zjazdárkou.

Petra bola čistá slalomárka, v ostatných disciplínach sme musel začínať akoby od začiatku," vysvetľuje Magoni.

Petra Vlhová s trénerom Liviom Magonim. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Petra Vlhová Petra Vlhová s trénerom Liviom Magonim.

Najlepšia je Rakúšanka

V slalome podľa neho teraz nie je najlepšia jeho zverenkyňa a ani Mikaela Shiffrinová.

Na vrchole Magoniho rebríčka sa nachádza úradujúca majsterka sveta Katharina Liensbergerová z Rakúska.

"Momentálne je najlepšia. Svedčia o tom nielen časové rozdiely, ktoré v posledných pretekoch nadeľovala súperkám.

Vlani s nami trénovala na ľadovci Hintertux. Vtedy som si uvedomil, že lyžuje absolútne jedinečne. Má neskutočnú techniku oblúkov, vie veľmi dobre prečítať trať.

Veľa času trávim tým, že na videu študujem jej jazdy a môžem povedať, že má na to, aby vyhrala všetky slalomy v jednej sezóne," uznáva kvality Vlhovej súperky Magoni.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Livio Magoni