Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Magoni je opatrný. Počkajme, či Gutová nakoniec nepôjde slalom

Tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej Livio Magoni toho preskákal už naozaj dosť.

18.03.2021 18:17
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počúva svojho trénera Livia Magoniho na archívnej snímke.
debata (16)

V tímoch ho vítali s otvorenou náručou i vyhadzovali, lebo bol na zjazdárky príliš tvrdý. Vždy sa však z neľahkej situácie oklepal. A po siedmich rokoch je znova na vrchole.

Práve v roku 2013 v Lenzerheide oslavoval zisk najprestížnejšej trofeje, akú na bielych svahoch možno získať. Veľký krištáľový glóbus pre víťazku Svetového pohára má pre mnohé lyžiarky väčšiu hodnotu ako medaily z majstrovstiev sveta či olympiády.

Magoni v sezóne 2012/2013 priviedol ku veľkej guli Tinu Mazeovú. Celé Slovinsko vtedy velebilo sympaťáčku z mestečka Slovenj Gradec i jej nevysokého trénera zo Selvina.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Vo švajčiarskom stredisku, kde vrcholí aj aktuálna sezóna, dovŕšili historický ročník. Pre Magoniho, Mazeovú i alpské lyžovanie ako také. Zisk 2414 bodov je historickým maximom a ťažko dosiahnuteľnou­ métou.

Päťdesiatsedemročný veľký fanúšik Atalanty Bergamo – jeho brat Oscar za ňu dokonca tri sezóny hrával – má znova na dosah veľký glóbus.

Vlhovú delí od Gutovej-Behramiovej pred záverečnými dvomi pretekmi sezóny – sobotňajším slalomom (10.30/13.30) a nedeľňajším obrovským slalomom (9.00/12.00) – 96 bodov.

Lenže Švajčiarka išla naposledy slalom pred štyrmi rokmi a v Lenzerheide potvrdila, že v najtočivejšej disciplíne v sobotu nenastúpi.

Ak by tak bolo, na celkový triumf by Vlhovej stačilo, ak zaboduje v jedných z dvoch pretekov – podľa pravidiel finále SP boduje iba najlepšia pätnástka (posledná získa 16 bodov).

Magoni si však taký istý nie je a vystríha pred predčasným optimizmom.

„Nič nepodceňujeme a neskladáme zbrane. Uvidíme, či sa Gutová-Behramiová nakoniec nepredstaví v slalome,“ povedal Magoni pre neveitalia.it.

Sobotňajší slalom bude pre Vlhovú veľmi dôležitý. V priamom súboji si to rozdá aj o malý krištáľový glóbus v slalome.

Zatiaľ vedie o 22 bodov pred Katharinou Liensbergerovou, tretia Mikaela Shiffrinová stráca 37 bodov.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Lara Gutová-Behramiová