Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zrušili aj super G. Vlhová je kúsok od veľkého glóbusu

Ani vo štvrtý deň finále Svetového pohára alpských lyžiarok v Lenzerheide sa nebude štartovať.

18.03.2021 11:18 , aktualizované: 11:53
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (42)

Štvrtkový superobrovský slalom žien aj mužov po sérii odložení nakoniec zrušili kvôli hmle a snehu najmä vo vrchnej časti trate.

„Aj medzi mužmi sa hovorilo tom, že je to veľmi nebezpečné,“ informoval Pravdu z Lenzerheide Livio Magoni.

V praxi to znamená, že Petra Vlhová je bližšie k zisku veľkého krištáľového glóbusu. Do konca sezóny zostáva už iba dvojo pretekov – sobotňajší slalom (10.30/13.30) a nedeľňajší obrovský slalom (9.00/12.00).

"Na prehliadke trate to bolo ťažké, videli sme asi na jednu bránu. Určite nie je dobré, že musíme čakať, neustále musím posúvať aj koncentráciu.

Na druhej strane, pre mňa je len dobré, že sa nesúťažilo, lebo Lara je lepšia v týchto rýchlostných disciplínach.

Nechcem to však takto riešiť, keby sa išlo, bojovala by som, keď nie, zlepšilo mi to pozíciu," povedala 25-ročná Slovenka pre RTVS.

Vlhová vedie pred druhou Larou Gutovou-Behramiovou o 96 bodov. Švajčiarka išla naposledy slalom pred štyrmi rokmi a v Lenzerheide viacerým médiám potvrdila, že v najtočivejšej disciplíne v sobotu nenastúpi.

Ak sa Vlhovej podarí aspoň v jedných z dvoch pretekov zabodovať – podľa pravidiel finále SP boduje iba najlepšia pätnástka (posledná získa 16 bodov) – bude novou lyžiarskou kráľovnou.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

Vlhová drvivú časť sezóny bola na líderskej pozícii. Iba na niekoľko dní ju z neho zosadila Gutová-Behramiová. Vlhová sa však po výkonoch v Jasnej a v Aare znova vrátila na prvé miesto.

Dvadsaťpäťročná Liptáčka okrem toho bojuje aj o malý krištáľový glóbus v slalome. Zatiaľ vedie o 22 bodov pred Katharinou Liesnbergerovou, tretia Mikaela Shiffrinová stráca 37 bodov.

Štvrtkové preteky boli od začiatku v ohrození. Tie ženské sa pôvodne mali začať o 9.30. Najskôr ich odložili na 11.00, ale krátko potom preteky definitívne zrušili.

"V noci ho napadlo ešte viac, než sme očakávali. Teraz sa ešte aj vrátila hmla, bude to ďalší náročný deň.

V tejto chvíli sa nedá súťažiť," citovala agentúra APA riaditeľa mužských pretekov Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Markusa Waldnera.

Malé glóbusy si za super G prevzali Gutová-Behramiová a Vincent Kriechmayr.

© Autorské práva vyhradené

42 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021 #Lara Gutová-Behramiová