Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to vtip? Tvrdohlavosť federácie znevýhodňuje Gutovú v súboji s Vlhovou

Zatiaľ čo slovenskí fanúšikovia sa tešia, švajčiarski zostali mrzutí. Dôvodom sú udalosti zo stredajšieho rána v Lenzerheide.

17.03.2021 15:20
Vlhová titulka Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (63)

V dejisku Svetového pohára sa mali konať prvé dve finálové disciplíny – mužský a ženský zjazd. Počasie však bolo proti a lyžiarov s lyžiarkami na svah nepustilo.

Okolnosti zahrali do kariet slovenskej hviezde Petre Vlhovej. Liptáčka má troje preteky pred koncom sezóny naďalej na čele celkového hodnotenia náskok 96 bodov pred Larou Gutovou-Behramiovou.

Švajčiarka pritom dúfala, že po zjazde z manka výrazne skreše. Napokon, patrila k najväčším favoritkám na prvenstvo.

„Nešlo len o náš imidž. Aj z tohto dôvodu sme robili všetko pre to, aby sa zjazd uskutočnil. Chceli sme dať našim nádejám možnosť zabojovať o veľký krištáľový glóbus,“ vravel po zrušení pretekov Peter Engler, šéf organizačného výboru.

Počasie však bolo silnejšie…

Navyše, podľa pravidiel Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) nie je možné preteky preložiť na iný deň. Regule znejú jasne – ak sa disciplína neuskutoční v pôvodnom termíne, je definitívne zrušená.

A to sa Švajčiarom nepozdáva.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

„Za všetko môžu tvrdohlavé pravidlá FIS. Namiesto toho, aby sa zjazd uskutočnil v piatok, bude sa konať tímová súťaž. Teda disciplína, v ktorej sa vôbec nerozhoduje o veľkých glóbusoch. Je to ako vtip,“ píše švajčiarsky denník Blick.

Podľa neho nádej pre Gutovú-Behramiovú a jej krajana Marca Odermatta (na Alexisa Pinturaluta stráca v celkovom hodnotení 31 bodov) umiera ako posledná.

„Dôležité je, aby sa vo štvrtok konal superobrovský slalom. V ňom by mohli obaja nazbierať množstvo bodov. Ich súperi – Petra Vlhová a Alexis Pinturault – však majú ešte k dispozícii ako bonus slalom. V ňom sú naozaj dobrí,“ pokračujú novinári z Blicku.

Ako napokon bitka o post lyžiarskeho kráľa a kráľovnej dopadne? To sa dozvieme už v najbližších dňoch.

© Autorské práva vyhradené

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #alpské lyžovanie #Svetový pohár v alpskom lyžovaní #veľký krištáľový glóbus #Lara Gutová-Behramiová