Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie som mašina, vraví Vlhová. Švajčiari nesúhlasia, nazvali ju...

V piatok absolvovala 28. preteky v rámci Svetového pohára. Dnes sa postaví na štart aj po 29. raz. Pokiaľ sa ide súťaž pod hlavičkou elitného seriálu alpských lyžiarok, Petra Vlhová na nej v tomto ročníku ešte ani raz nechýbala.

13.03.2021 06:31
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (16)

Od októbra do marca neúnavne bojuje. So zjazdovkami, so súperkami, niekedy i sama so sebou. Od novembra do konca februára nepretržite viedla celkové hodnotenie Svetového pohára.

Na mesiac ho síce prepustila Lare Gutovej-Behramiovej, ktorá má najmä v rýchlostných disciplínach famóznu formu. Lenže po včerajšom šiestom triumfe v sezóne – čo je jej osobné maximum – sa na trón vrátila.

„S presnosťou šijacieho stroja robila jeden oblúk za druhým až k víťazstvu. Zastaví sa vôbec? Dôjde jej palivo? Alebo urobí z Gutovej-Behramiovej len bodku v spätnom zrkadle?“ pýta sa švajčiarsky denník Blick.

Gutová-Behramiová slalomy dlhodobo nejazdí, naposledy sa medzi najhustejšie osadenými bránkami predstavila v roku 2017. Preteky vo Flachau nedokončila.

Práve preto si Blick myslí, že piatková premena 36-bodového manka na 64-bodový náskok nebola v podaní Vlhovej posledným slovom.

„Pred finále Svetového pohára v Lenzerheide ešte svoj náskok zveľadí. Otázkou teda je: dá sa Vlhová ešte zastaviť?“ zamýšľa sa Blick.

Samotná víťazka Vlhová – v piatkovom slalome triumfovala pred Katharinou Liensbergerovou a Mikaelou Shiffrinovou – však tieto superlatívy odmieta.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

„Je to dôležitý úspech. Som žena, nie stroj. Cítim únavu i tlak na svojich pleciach, ale naučila som sa s ním pracovať. Chcem jazdiť čo najdokonalejšie,“ povedala Vlhová pred dnešným slalomom. Začína sa o 10.30 prvým kolom, zverenka Livia Magoniho odštartuje ako štvrtá v poradí.

Faktom však zostáva, že liptovská mašina už zomlela celý rad svojich súperiek. Úradujúcu držiteľku veľkého krištáľového glóbusu Federicu Brignoneovú, slalomovú velikánku Shiffrinovú, momentálne sa trápiacu Michelle Gisinovú…

Podarí sa jej pokoriť aj poslednú vyzývateľku Gutovú-Behramiovú?

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021 #Lara Gutová-Behramiová