Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eckhoffová nemá páru. Fialkové? Výborná ležka, mizerná stojka

Nórska biatlonistka Tiril Eckhoffová zvíťazila aj v šiestych rýchlostných pretekoch za sebou v prebiehajúcej sezóne Svetového pohára.

12.03.2021 19:06
Tiril Eckhoffová Foto: ,
Tiril Eckhoffová.
debata (4)

V rámci 9. kola v českom Novom Měste na Moravě síce minula jeden terč na stojke, no aj tak bola v cieli najrýchlejšia v čase 18:11,1 min.

Na druhom mieste finišovala Nemka Denise Herrmannová s mankom 6,1 sekundy, tretia bola Talianka Dorothea Wiererová (+10,5 s). Obe strieľali bez chyby. Z trojice Sloveniek skončila najlepšie Paulína Fialková na 52. mieste.

Líderka celkového poradia SP Eckhoffová si pripísala jedenásty individuálny triumf v sezóne a 24. v kariére, v šprinte ju nezdolal nikto od 4. kola SP, zvíťazila aj na majstrovstvách sveta v Pokljuke. Šešť šprintov po sebe ešte nevyhrala žiadna žena v histórii. V piatkových pretekoch sa po prvej čistej položke zaradila na čelo pred Francúzkou Justine Braisazovou-Bouchetovou.

Na druhej síce spravila jednu chybu a vybehla z nej na priebežnej druhej priečke s mankom 2,1 sekundy za Wiererovou, no v poslednom kole potvrdila skvelú bežeckú formu a v cieli predbehla aj dovtedajšiu líderku Herrmannovú, ktorú zdolala o 6,1 sekundy. Štvrtá skončila ďalšia Nemka Franziska Preussová, piata bola Ukrajinka Julija Džimová.

Výborne mali rozbehnuté preteky obe sestry Fialkové, keď zvládli úvodnú ležku bez chyby, no o šancu na lepšie umiestnenie prišli na druhej položke.

Paulína musela ísť na tri trestné kola a nakoniec skončila na 52. mieste, Ivona minula dokonca štyri z piatich terčov a vo finále jej to stačilo len na 74. priečku. Tretia Slovenka na štarte Mária Remeňová išla dokopy na tri trestné kolá a obsadila 96. pozíciu.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Paulína Fialková #Tiril Eckhoffová