Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský komplot voči Shiffrinovej? Rozhodovali Chorvát, Poliak a Talian

Nedeľňajšie víťazstvo Petry Vlhovej v obrovskom slalome v Jasnej akoby zatienili námietky Američanky Mikaely Shiffrinovej, ktorá skončila tretia. Lyžiarska superstar pred kamerami a neskôr aj na tlačovej konferencii naznačila, že Slovenke dopomohli k triumfu domáci usporiadatelia.

09.03.2021 12:44
SR Slovensko Lyžovanie SP obrovský slalom Shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová na trati 1. kola obrovského slalomu v Jasnej.
debata (28)

K situácii sa teraz vyjadril aj technický delegát pretekov, Čech Bohumír Zeman.

"Nalomená tyč pred cieľom, okolo ktorej prešla Vlhová, sa pred Shiffrinovou opravovala natiahnutím terča na pôvodnú nalomenú tyč. Túto opravu vykonal chorvátsky technik. O výmene rozhodol poľský technický delegát, ktorý mal úsek na starosti. Všetko vo vysielačke potvrdil taliansky riaditeľ FIS Svetového pohára žien.

Štartér zo Slovenska bol riaditeľom FIS informovaný, že z bezpečnostných dôvodov budú preteky prerušené, aby sa mohla nalomená tyč vymeniť," vysvetľoval na Facebooku lyžiarsky funkcionár.

Zeman následne v niekoľkých bodoch zhrnul, prečo situáciu nepovažuje za zmanipulovanú…

Zdôvodnenie nemožnosti manipulácie:

  • 1) Medzinárodne lyžiarske preteky FIS prebiehajú tak, že hlavný rozhodca je kvôli nestrannosti vždy z inej než usporiadateľskej krajiny a dohliada predovšetkým na dodržiavanie pravidiel spolu s ďalšími členmi jury, riaditeľom pretekov a arbitrom.
  • 2) V nedeľu bola situácia úplne ideálna pre organizovanie pretekov vzhľadom k počasiu a stavu trate.
  • 3) Interval okolo 2 minút bol pri prerušení pretekov v nedeľu bežný.
  • 4) Zástupcovia pretekárky nepodali protest.
  • 5) Rozhodcov a technikov bol dostatok a boli na medzinárodnej úrovni.
  • 6) Zdravie pretekárov je najvyššou prioritou a je na prvom mieste, pretože pri kontakte s tyčou už došlo k zraneniam očí, brucha a aj k úmrtiam.
  • 7) Konšpiračnú teóriu, že by malo dôjsť k preťahovaniu štartového intervalu Shiffrinovej kvôli Vlhovej vylučujem. Shiffrinovú majú na Slovensku radi.

„Mrzelo by ma, keby sa na dokonale zorganizovaných pretekoch usadila sebamenšia čiastočka sprisahaneckej teórie,“ dodal Zeman na záver.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Mikaela Shiffrinová #Jasná 2021