Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Klasika! Mikaela nám skazila deň. Typicky americké - preháňa

Tréner Petry Vlhovej Livio Magoni a tím okolo americkej hviezdy Mikaely Shiffrinovej sa nemusia.

08.03.2021 09:16
magoni 1 Foto: ,
Na snímke Livio Magoni, tréner slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej počas 1. kola slalomu Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej.
debata (182)

Potvrdilo sa to aj v nedeľu v Jasnej, kde slovenská lyžiarka vyfúkla rodáčke z Colorada triumf v obrovskom slalome.

Po dojazde do cieľa Shiffrinová naznačila nespokojnosť s tým, že pred štartom 2. kola musela dlho čakať. Skúsený Talian nenechal na nej suchú nič. Cítiť to aj z vyjadrenia, ktoré zaslal denníku Pravda.

Bývalý pretekár najprv naznačil spokojnosť s výkonom Vlhovej, opísal, ako pred začiatkom obráku zmenili Liptáčke lyže a toto rozhodnutie sa ukázalo ako správne. Následne dodal: „Zlé však je, že Mikaela Shiffrinová – tak ako vždy – nám musela pokaziť deň,“ napísal.

„V cieľovom priestore, kde vládla obrovská eufória z triumfu Slovenky, povedala, že na štarte dlho čakala. Klasika, opäť preháňala. Typicky americké. S rozhodcami sme sa neskôr na to pozreli: Petra čakala po páde Poľky Gasienicovej dve minúty a desať sekúnd, Shiffrinová o 35 sekúnd viac,“ dodal nahnevaný Magoni.

Medzi Magonim a Američanmi to nie je prvé napätie. V minulosti ho obvinili z nedovoleného natáčania tréningu Mikaely Shiffrinovej.

"Nemám čas ani ľudí na to, aby som to robil. Zostal som prekvapený z týchto informácií. Nemáme v tíme čas na tieto hlúpe veci. Myslím si, že Američania týmto ukazujú, že nevedia prehrávať. Mali by sa to naučiť.

Skončil som s nimi, už sa s nimi nebudem baviť. Povedal som im to na kapitánskom mítingu v Zauchensee. Nebudem sa dívať do falošnej tváre predo mnou," rezolútne vtedy skonštatoval Magoni.

Petra Vlhová ovládla obrovský slalom v Jasnej Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (uprostred) sa teší z víťazstva v...
182 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Livio Magoni #Jasná 2021