Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zdržovali Slováci opravu? Urobili to naschvál, hnevala sa Shiffrinová

V cieli neskrývala sklamanie. Nepodarilo sa jej udržať vedenie po 1. kole a napokon skončila tretia.

07.03.2021 14:32 , aktualizované: 15:02
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová po obrovskom slalome v Jasnej.
debata (154)

Mikaela Shiffrinová mala na dosah double z Jasnej, sobotňajší triumf zo slalomu však v nedeľu v obráku nezopakovala.

Jej výkon v 2. kole podľa všetkého ovplyvnil incident počas jazdy Petry Vlhovej, ktorá išla ako predposledná pred Američankou.

Poškodená bránka

Slovenka agresívnou jazdou poškodila jednu z bránok, ktorú museli organizátori opraviť.

Zatiaľ čo Shiffrinová vyčkávala v štartovej kabínke, oprava sa napokon natiahla na niekoľko minút.

Výpadok koncentrácie Američanky bol počas jej jazdy zrejmý. Zaostala nielen za Vlhovou, ale aj za Alice Robinsonovou a napokon brala „až“ tretie miesto.

„Myslela som si, že oprava bránky trvá tak 15 sekúnd… Namiesto toho som čakala na štarte päť a možno aj viac minút. Môžem si o tom myslieť čo len chcem, hádam na budúce už budú organizátori rýchlejší,“ povedala rozladená Američanka na tlačovej konferencii.

Petra Vlhová ovládla obrovský slalom v Jasnej Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová (uprostred) sa teší z víťazstva v...

"Bola som nahnevaná, lebo prerušili preteky. Nepáčilo sa mi to, považujem to za neprofesionálne. Petra nepotrebuje k víťazstvu takéto veci.

Bolo to ako keby sa mi snažili dostať do hlavy. Celá táto situácia zobrala kredit z Petrinho víťazstva. Nezmenila by som to, neurobila som dostatok vecí na víťazstvo," pokračovala Shiffrinová.

Američanka vo väčšine prípadov pôsobí na tlačových konferenciách žoviálne a pokojne. V Jasnej však poriadne vybuchla.

"Bolo to šialené, na štarte som sa poriadne hnevala. Snažila som sa postupne sústrediť na svoju jazdu, čo sa mi čiastočne podarilo.

Život nie je fér, ja to viem lepšie ako ostatní. Myslím si však, že to urobili naschvál a to sa mi vôbec nepáči. Je to frustrujúce," doplnila Shiffrinová.

Celkovo však nemusela byť sklamaná, z Jasnej si po víkende odniesla 160 bodov do hodnotenia Svetového pohára.

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová na pódiu v... Foto: SITA/AP, Gabriele Facciotti
Slovakia Alpine Skiing World Cup vlhová shiffrinová Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová na pódiu v Jasnej.

Organizátori sa bránia

Američanku jedna negatívna skúsenosť neodradila a dodala, že by bola rada, keby sa preteky SP vrátili do Jasnej skôr ako o päť rokov.

"Celkovo sem chodím rada. Pred piatimi rokmi bola v popredí Veronika Velez-Zuzulová, teraz je na vrchole Petra. Ľudia sú tu veľmi milí, 90 percent zážitkov bolo super. Lyžovanie je globálny šport a vítam, že sa sem občas môžeme pozrieť, bolo by fajn, keby sme na to nečakali ďalších päť rokov.

Pre organizačný výbor je vždy ťažšie, keď sa preteky SP konajú raz za päť rokov. Samozrejme, situácia, o ktorej som hovorila, sa netýka všetkých. Je tu veľmi veľa pozitívnych vecí, trať bola neskutočne dobre pripravená.

Len to bolo frustrujúce, už iba z ľudského hľadiska je absurdné robiť niečo takéto, keď my potom riskujeme na trati. A opakujem, Petra nepotrebuje takúto pomoc," zakončila Shiffrinová.

Organizátori zdôraznili, že v záležitosti nebol podaný žiadny protest.

"V žiadnom prípade nepripúšťame, že by sa niečo udialo naschvál. Je to bežná súčasť nášho športu. Rovnako ako mala štart stop Mikaela Shiffrinová, mala ho predtým aj Petra Vlhová.

Obe na dve a pol minúty. Snažili sme sa v oboch prípadoch zareagovať čo najrýchlejšie," reagovala športová riaditeľka pretekov Jana Palovičová.

154 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #alpské lyžovanie #Jasná 2021