Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj Gutová takmer skončila v sieti. Veľký glóbus? Teraz je dôležitejšie niečo iné

Na úvod piata vo Val d'Isere, na záver druhá vo Val di Fassa a medzitým štyri víťazstvá v St. Antone, Crans Montane a dvakrát v Garmisch-Partenkirchene.

28.02.2021 17:50
Lara Gutová-Behramiová Foto: ,
Lara Gutová-Behramiová.
debata

Sezóna SP 2020/2021 v super G v podaní Švajčiarky Lary Gutovej-Behramiovej nemala ďaleko od dokonalosti.

Aj preto je už istá víťazka malého glóbusu za túto disciplínu tri týždne pred vyvrcholením súťažnej zimy v Lenzerheide. Pred Taliankou Federicou Brignoneovou má náskok 202 bodov.

„Som šťastná, ale unavená. Ale predsa len viac šťastná, lebo malý glóbus som nezískala už dobrých pár rokov. Je to vždy čosi výnimočné. Veľmi si to vážim,“ skonštatovala 29-ročná Gutová-Behramiová, cituje ju aj portál SRF.

Vo Val di Fassa bola blízko k tomu, aby dovŕšila víťazný hetrik, keďže v piatok a sobotu narysovala najlepšie dlhé oblúky a dosiahla najlepší čas vo dvoch zjazdoch.

V súper G sa však musela skloniť pred Taliankou Federicou Brignoneovou, ktorá predviedla najčistejšiu jazdu najmä v strednej – najviac zatočenej časti trate.

„Je úžasné. že napriek enormnej únave z troch dní som sa opäť postavila na stupne víťazov. Dôležité bolo zachovať si koncentráciu. Veľa nechýbalo a aj ja by som skončila v ochrannej sieti. Nebol to dnes taký výkon ako v sobotu, ale stále je to veľmi dobré,“ doplnila Gutová-Behramiová.

Švajčiarsko eviduje v ženskej kategórii šesť získaných malých glóbusov za celkový triumf vo Svetovom pohári v super G.

Až tri z nich získala práve Gutová-Behramiová, o ďalšie sa podelili legendy z 80. rokov minulého storočia Maria Walliserová a Michela Figiniová, jeden pridala pred rokom aj Corinne Suterová.

Gutová-Behramiová ich všetky poriadne tromfla. Po rokoch 2014 a 2016 zaznamenala v tejto sezóne triumfálny návrat na čelo výsledkového poradia v druhej najrýchlejšej disciplíne.

Potvrdila to aj na nedávnych majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d'Ampezzo, kde v super G rovnako zdolala kompletnú konkurenciu.

„Na konci sezóny je už všetko náročné. Fyzicky aj mentálne máme toho plné zuby, ale snažíme sa zo všetkých síl pokračovať. Aj dnešné ťažké pády ukázali, aké sme zraniteľné.“ podotkla manželka futbalistu Valona Behramiho.

Ťažký pád Kajsy Vickhoffovej Lieovej v super G Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Ťažký pád Nórky Kajsy Vickhoffovej Lieovej.

Sympatická Švajčiarka si počas predchádzajúcich troch dní výrazne polepšila aj v boji o veľký glóbus.

Hoci sa Slovenka Petra Vlhová snažila zo všetkých síl, nedeľňajšie preteky po hrozivom páde nórskej súperky Kajsy Vickhoff Lieovej nezvládla a body do Svetového pohára si v super G nepripísala.

Skúsená Gutová-Behramiová jej tak odskočila už na 187 bodov. Do konca sezóny však ešte zostáva dosť pretekov na to, aby sa situácia dala zvrátiť v prospech Slovenky.

„Veľký glóbus ma teraz ešte nezaujíma. Idem konečne domov, aby som na chvíľu úplne vypla. To je teraz najdôležitejšie,“ dodala dvojnásobná zlatá medailistka z MS 2021.

Svetový pohár alpských lyžiarok sa aktuálne po piatich rokoch presúva na Slovensko.

Nízkotatranské stredisko Jasná bude najbližší víkend dejiskom pretekov v obrovskom slalome a slalome, kde by Petra Vlhová opäť chcela vážnejšie prehovoriť do boja o veľký glóbus.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Lara Gutová-Behramiová