Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ohnal sa po súperovi. Hviezdny Rus sa vyhol prísnemu trestu

Ruský bežec na lyžiach Alexander Boľšunov bude za útok na súpera Joniho Mäkiho nastupovať v ďalších pretekoch s podmienkou.

26.02.2021 16:41
Alexander Boľšunov, Joni Mäki Foto: ,
Alexander Boľšunov sa oháňa palicou po Jonim Mäkim.
debata (2)

„Tá sa týka nasledujúcich piatich pretekov na MS alebo SP,“ cituje agentúra dpa vyhlásenie Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS).

Pokiaľ sa Boľšunov dopustí ďalšieho priestupku, nedobrovoľne vynechá dve súťaže Svetového pohára.

Dvadsaťštyriročný Rus sa v Lahti najprv zahnal vo finiši po Mäkim palicou a v cieli mu uštedril hokejový bodyček.

Fín si totiž držal súpera za chrbtom a suverénnemu lídrovi SP nedal mnoho priestoru na finiš.

Zlato pre Nórsko

Nórsky reprezentant v severskej kombinácii Jari Magnus Riiber získal na MS v Oberstdorfe zlatú medailu v individuálnej súťaži.

V nemeckom stredisku triumfoval s náskokom štyroch desatín pred Fínom Ilkkom Herolom a obhájil titul z MS 2019 v Seefelde. Aj bronz putuje do Nórska zásluhou Einara Luraasa Oftebra.

Riiber si vytvoril dobrú východiskovú pozíciu už po úvodnej skokanskej časti na strednom mostíku HS106, po ktorej sa usadil na tretej priečke.

Na 10 km bežecký úsek sa vydal so stratou 22 sekúnd na vedúceho Japonca Rjotu Jamamota, tesne za ním išiel juniorský majster sveta Rakúšan Johannes Lamparter.

Jamamoto v bielej stope od úvodných metrov strácal. Po troch kilometroch sa na čele pretekov vytvorila trojčlenná skupinka, v ktorej bol okrem Riibera a Lampartera aj Jamamotov krajan Akito Watabe.

Na méte šesť km ich dostihla ďalšia pätica združenárov – Nemci Eric Frenzel s Fabianom Riesslem, Herola, Oftebro a Rakúšan Lucas Greiderer.

Na záverečnom stúpaní nasadili k trháku Herola, Riiber a Oftebro. Riiber si výborne rozložil sily, v cieľovej rovinke sa dostal pred Herolu a získal druhé individuálne zlato z MS.

Aj v Seefelde rozhodol o svojom triumfe v cieľovom šprinte. Pre Herolu je striebro životný úspech na vrcholnom podujatí.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Boľšunov #Joni Mäki