Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Možno to pri telke vyzerá jednoducho, ale je za tým veľa driny

Strieborný začiatok, strieborný koniec. Slovensko sa po pondelňajšej alpskej kombinácii v sobotu dočkalo ďalšieho fantastického úspechu Petry Vlhovej.

20.02.2021 15:54
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová a jej spokojnosť s druhou jazdou.
debata

Slovenská zjazdárka obsadila v slalome druhú priečku za víťazkou Katharinou Liensbergerovou (stratila presne sekundu). Tretia skončila Mikaela Shiffrinová (+ 1,98 s).

„Dnes to nestačilo. Katharina išla lepšie. Chcela som vyhrať a získať zlato. Nebolo to jednoduché, lebo všetky dievčatá chcú byť prvé a sú rýchle. Dala som do toho všetko, je z toho striebro,“ povedala už šesťnásobná medailistka Vlhová na tlačovej konferencii.

Čo chýbalo k tomu, aby ste získali zlatú medailu?

Dnes to nestačilo. Katharina išla lepšie. Chcela som vyhrať a získať zlato. Nebolo to jednoduché, lebo všetky dievčatá chcú byť prvé a sú rýchle. Dala som do toho všetko, je z toho striebro. Teším sa, že to takto dopadlo.

Preteky ste absolvovali vo veľkom teple. Vyhovovalo vám to?

Nemám rada, keď je takto teplo. Viac mi vyhovuje chladnejšie počasie. Nie je to ľahké, ťažko sa mi v tejto teplote sústreďuje. Všetky sme však mali rovnaké podmienky. Bojovali sme s tým a takto to dopadlo. Som na seba pyšná. Možno to vyzerá pred televíziou jednoducho, ale nebolo to tak. Mám za sebou krásny deň, som šťastná a spokojná.

Slalom na MS aj so striebornou Petrou Vlhovou Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová so striebornou medailou zo slalomu.

Na svojom konte máte už šesťmedailí. To sa nepodarí hocikomu…

Mám v sebe množstvo emócii. Keď získate medailu na majstrovstvách sveta, je to vždy špeciálny moment. Mám dve striebra, je za tým veľa driny. Možno za 10–20 rokov si na to všetko spomeniem, keď sa pozriem na tieto medaily.

Po prvej jazde ste boli jedinou, ktorá sa dokázala výraznejšie priblížiť Lienbergerovej. Potešilo vás to?

Keď som prišla do cieľa, ako prvé mi napadlo, že môžem ísť rýchlejšie. Nakoniec z toho bolo druhé miesto a všetko bolo otvorené. V druhej jazde to nebolo jednoduché, lebo bolo vonku veľmi teplo a Katharina je v skvelej forme.

S akými pocitmi dchádzate z majstrovstiev sveta?

Som šťastná. Odchádzam z Cortiny s dvomi striebrami, teším sa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #MS v lyžovaní 2021