Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nespravodlivý paralelný obrák? Šéfovi MS sa teraz vyhrážajú smrťou

Riaditeľ pretekov na majstrovstvách sveta lyžiarov v Cortine d'Ampezzo Markus Waldner dostal po utorkovom premiérovom paralelnom obrovskom slalome vyhrážky smrťou. Informovali organizátori.

19.02.2021 08:12
Paralelný obrovský slalom, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (3)

Paralelné preteky sú na šampionáte v Taliansku prvýkrát a hneď sa stali terčom kritiky. Jedným z dôvodov bolo pravidlo, že rozdiel medzi súpermi po prvej jazde nemôže presiahnuť pol sekundy. Rozdielny stav súbežných tratí v Cortine navyše znamenal, že lyžiari, ktorí išli druhú jazdu na menej vyjazdenej červenej trati, mali znateľnú výhodu.

Vo štvrťfinále pretekov žien vypadli všetky štyri lyžiarky, ktoré išli druhú jazdu na modrej trati. Boli medzi nimi aj adeptky na medaily – Federica Brignoneová a Švajčiarka Wendy Holdenerová. „Ešte som nezažila tak nespravodlivé preteky. Kto išiel prvú jazdu v modrej trati, mal prakticky isté víťazstvo,“ povedala Brignoneová.

„Z prvej medaily mám radosť, ale je potreba ešte na veľa veciach popracovať,“ povedal k podmienkam mužský víťaz Francúz Mathieu Faivre.

Na záver dňa všetci organizátori MS 2021 vyjadrili Waldnerovi podporu a solidaritu. Vyhrážky na jeho adresu vraj dostal do emailovej schránky.

„Pre podujatie, ako je naše, založené na hodnotách športu a fair play, je neprijateľné, aby profesionál ako Markus dostal také závažné správy, ktoré presahujú rámec bežných diskusií. Sme otvorení čestnej konfrontácii, ale hrozby každého druhu sú úplne neprijateľné,“ uvádza sa v stanovisku podujatia.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v lyžovaní 2021