Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovák mal na dosah životný výsledok. Zlyhal na poslednej streľbe

Nórsky biatlonista Sturla Holm Laegreid získal zlato vo vytrvalostných pretekoch na 52. majstrovstvách sveta v slovinskej Pokljuke.

17.02.2021 16:22
Tomáš Hasilla Foto:
Tomáš Hasilla.
debata (2)

Striebro vybojoval Nemec Arndt Peiffer, bronz patrí ďalšiemu Nórovi Johannesovi Dalemu. Najlepší Slovák bol v stredu Tomáš Hasilla, ktorý obsadil 55. miesto.

Laegreid predovšetkým zásluhou bezchybnej streľby vybojoval svoju prvú individuálnu medailu na vrcholnom podujatí, zlato už v Pokljuke získal ako člen miešanej štafety.

Titul pre 23-ročného Nóra napriek tomu nebol prekvapením, Laegreid v tejto sezóne vyhral úvodné vytrvalostné preteky v sezóne v Kontiolahti a v druhých v Anterselve obsadil druhé miesto.

Suverénnym spôsobom mu tak v tejto sezóne bude patriť aj malý krištáľový glóbus, keďže najdlhšie preteky sa na šampionáte tradične konali poslednýkrát v sezóne.

To najkrajšie z biatlonovej strelnice Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Paulína Fialková.

Nór dosiahol výsledný čas 49,27,6 min. Druhý Peiffer odstrieľal taktiež za nula, tidsaťtriročný veterán do svojej zbierky pridal už sedemnástu medailu zo svetových šampionátov. Z individuálu už mal na konte zlato z Östersundu 2019.

Johannes Dale sa mohol rovnako tešiť zo svojej premiérovej medaily. Na konte mal doteraz striebro z miešanej štafety spred roka z Anterselvy.

Najlepší zo Slovákov Tomáš Hasilla mal na dosah životný výsledok. Po prvých troch streľbách mal na konte nulu a atakoval umiestnenie v elitnej desiatke.

Lenže na druhej stojke neuspel a netrafil prvý, tretí i záverečný terč. V cieli mal tak za víťazom na 55. priečke odstup 5:47,9 min.

Michal Šima skončil s dvoma chybami na 64. mieste s mankom 6:31,0. Matej Baloga obsadil so šiestimi 86. priečku (+9:57,3).

V pretekoch za slnečného počasia pri minimálnom vetre prekvapujúco neuspel vedúci muž Svetového pohára Johannes Thingnes Bö.

Pripísal si dve trestné minúty, keď minul po jednom terči na tretej i štvrtej streleckej položke. V cieli mu patrila piata priečka s odstupom 1:13,5 min. Ešte o šesť desatín sekundy pred ním skončil Francúz Quentin Fillom Maillet.

„Boli to z mojej strany celkom dobré preteky. Súperi však ani raz neminuli a ja som nemal šancu,“ priznal po pretekoch v cieľovom priestore pre reportéra IBU Johannes Thingnes Bö.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Tomáš Hasilla #michal šima #MS v biatlone 2021