Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Terčom Rusov je ďalší Fín. Bolo to stupídne. Boh ťa potrestá, odkázali mu

Bežecké lyžovanie rieši ďalšiu roztržku medzi fínskym a ruským reprezentantom.

10.02.2021 05:57
Gleb Retivych Foto: ,
Gleb Retivych počas pretekov v Ulricehamne.
debata (40)

Niečo vyše dvoch týždňov od incidentu medzi Jonim Mäkim a Alexandrom Boľšunovom, v ktorom druhý menovaný líder Svetového pohára severana dvakrát napadol a z pretekov ho diskvalifikovali, prišlo ku konfliktu v semifinále nedeľného tímšprintu vo švédskom Ulricehamne.

Tentoraz však zostalo len pri odkazoch a nepadol ani žiaden trest.

Gleb Retivych, druhý muž hodnotenia šprintu SP a Verneri Suhonen krátko pred koncom pretekov po vzájomnom kontakte spadli. Znamenalo to koniec ich nádejí na finálové boje.

„Skočil mi na lyže a obaja sme spadli. Nechápem, ako Fín premýšľal. Je to jeho veľká chyba, bolo to také stupídne. Prečo mi, preboha, skáče na lyže? Zdá sa, že s fínskym tímom máme akúsi milostnú aféru,“ uviedol Retivych pre Championat, jeho slová cituje aj Sport.cz.

Fínske médiá informovali o tom, že nemecký tréner ruského tímu Markus Cramer žiadal pre Suhonena trest, no bez výsledku.

Lyžiarsky expert Harri Kirvesniemi má odlišný názor a krajanovi žiadnu vinu nepripisuje. Išlo podľa neho o situáciu, ktorá sa stáva: „Bola to smola, obaja pretekári išli vo svojej línii, ale dostali sa do kontaktu a stratili rovnováhu.“

Téma trestu rezonovala na instagrame šéfky ruského behu na lyžiach Jeleny Välbeovej.

Bývalá skvelá ruská či sovietska reprezentantka, trojnásobná olympijská víťazka, situáciu komentovala svojsky: „Boh všetko vidí a v správnej chvíli ho (Suhonena) sám potrestá. Stačí si len počkať.“

Suhonen priznal, že sa už sústreďoval na finálovú stratégiu.

"Všetko sa to udialo rýchlo, do pol sekundy bolo po všetkom. Retivych urobil nečakaný pohyb a špičku lyže nechal pod mojou.

Priznávam, že som bol zbytočne príliš blízko, ale bola to normálna pretekárska situácia. Zbytočne sa to nafukuje," uviedol 23-ročný lyžiar pre Ilta-Sanomat.

Krátko po páde to vyzeralo tak, že prišiel k zraneniu, to však poprel. „Stalo sa to na dosť zľadovatenom mieste, no zabolelo ma to skôr mentálne,“ dodal.

Reprezentačný kolega Retivycha, hviezdny Sergej Usťugov, moment nedramatizoval: „Gleb je síce nešťastný, ale je to lepšie, ako keby k tomu prišlo na majstrovstvách sveta. Nič strašné sa nestalo.“

© Autorské práva vyhradené

40 debata chyba
Viac na túto tému: #beh na lyžiach #Verneri Suhonen #Gleb Retivych