Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šiestej Ledeckej hrozila diskvalifikácia. Kde je jej nálepka?

V odložených pretekoch Svetového pohára lyžiarok v superobrovskom slalome v nemeckom Garmisch-Partenkirchene došla Ester Ledecká opäť šiesta rovnako ako v sobotu.

01.02.2021 12:58
Ester Ledecká Foto: ,
Ester Ledecká v cieli superobrovského slalomu v Garmischi.
debata (24)

Podľa trénera Tomáša Banka však potom vyšlo najavo, že českej zjazdárke hrozí diskvalifikácia kvôli chýbajúcej certifikácii na helme.

„Ide o to, že asi pri páde v Crans Montane sa z helmy odlepila nálepka, ktorá potvrdzuje, že je helma certifikovaná. Nikto si nevšimol, že je zlúpnutá, no bez nej sa nesmie jazdiť,“ objasnil problém po dojazde Ledeckej jej tréner Bank.

„Budem sa snažiť to nejakým spôsobom vyriešiť,“ dodal.

Všetko napokon dobre dopadlo. Bankove obavy sa nakoniec nepotvrdili. V oficiálnych výsledkoch Ledecká nemala pri svojom mene poznámku, že by jury niečo riešila.

„Nikto si to nevšimol. Bez tej sa nemôže jazdiť,“ dodal Bank, ktorý vníma šiestu priečku ako solídne umiestenie: „Výsledok je celkom dobrý, ale mysleli sme na lepší. Nemohli sme dať Ester ani ‚report‘ ohľadne trati, keďže sa na ňu vydala už ako druhá.“

Ledecká štartovala so zatejpovanou ľavou stranou tváre, ako dozvuk pádu v zjazde v Crans Montane.

Víťazkou pretekov sa stala vedúcou žena disciplíny Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová, druhá bola Slovenka Petra Vlhová a tretia Rakúšanka Tamara Tipplerová.

Super rýchle super G Petry Vlhovej Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová s respirátorom na pódiu v Garmischi.
24 debata chyba
Viac na túto tému: #Ester Ledecká