Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nevyhla sa chybám. Vlhová nezavŕšila víťazný hetrik

Petra Vlhová nedovŕšila vo Flachau víťazný hetrik. V piatom slalome sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok obsadila 4. pozíciu.

12.01.2021 21:44 , aktualizované: 22:25
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v cieli 2. kola slalomu vo Flachau.
debata (8)

Na víťaznú Mikaelu Shiffrinovú stratila 62 stotín sekundy. Druhá skončila Katharina Liensbergerová so stratou 19 stotín sekundy, tretia bola Wendy Holdenerová s mankom 0,43 sekundy.

"Mala som dobrý pocit, ale na druhej a tretej vlne som išla príliš napriamo. Musela som zabrzdiť, aby som sa dostala späť.

Konkurencia je silná, minimum chýb ma stojí výhru či pódium. Riskovala som, ale nevyšlo to," povedala Vlhová pre RTVS.

Vlhová v druhom kole začala solídne a vypracovala si náskok na vtedajšiu líderku Liensbergerovú, ale potom spravila niekoľko chýb.

„Petra nebola úplne bezchybná a Katharina áno, máločo sa v nej dá vytknúť,“ zhodnotila Veronika Velez-Zuzulová.

Prekvapením pretekov bola Camille Rastová, ktorá s číslom 57 dostala na šiestu priečku.

Víťazka z rokov 2019 a 2020 Vlhová vyhrala tri z piatich tohtoročných slalomov a udržala si priebežnú prvú priečku v hodnotení najtočivejšej disciplíny i celkového poradia Svetového pohára.

Večerný slalom vo Flachau s Petrou Vlhovou a spol. Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v cieli po 2. kola slalomu vo...

Dvadsaťpäťročná Liptáčka obsadila v prvom kole na tretiu priečku so stratou 14 stotín sekundy na víťazku Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Druhá skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová s mankom ôsmich stotín sekundy.

"Pocity nie sú až také zlé, ale cítila som, že ma agresívny sneh brzdí. Jazdím silovo a tým, ako som si tlačila do lyží, som sa brzdila.

Snažila som sa nezostať v oblúku dlho, ale veľmi sa mi to nedarilo. Trochu som s tým bojoval," povedala Vlhová pre RTVS.

Slovenská reprezentantka sa vydala na trať ako druhá v poradí po Holdenerovej. Na rytmickej trati prvého kola predviedla bezchybnú jazdu bez povestného drajvu.

„Petre chýbala agresivita. Trať nie je zložitá, treba viac riskovať. To sme u Petry nevideli. Aj napriek tomu, že neurobila chybu jej to na prvú priečku nevyšlo,“ hodnotila expertka RTVS Veronika Velez-Zuzulová.

Vlhovej kouč Livio Magoni pred pretekmi v rozhovore pre RTVS priznal, že veľké reprezentácie robia jeho zverenke problémy a naprieky.

"Myslím si, že je pripravená. Ostatné mali viac času. Shiffrinová, Rakúšanky, Nórky sa nás snažia dostať do náročnej situácie.

Videl som, že na pretekárskom kopci trénovali tri dni, my sme nemohli. Nemáme za sebou taký silný zväz. Všetko je iba o mojich kontaktoch, ale Petra je silná," pripustil Magoni.

Najbližšie sa Vlhová predstaví cez víkend. V sobotu a v nedeľu ju čakajú dva obrovské slalomy v slovinskej Kranjskej Gore. Nasledujúci slalom Svetového pohára je na programe 7. marca v Jasnej pod Chopkom.

Fakty zo slalomu SP vo Flachau:

1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:47,92 min, 2. Katharina Liensbergerová (Rak.) +0,19 s, 3. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,43, 4. Petra VLHOVÁ (SR) +0,62, 5. Michelle Gisinová +1,52, 6. Camille Rastová (obe Švaj.) +2,55, 7. Chiara Mairová (Rak.) +2,57, 8. Laurence St. Germainová (Kan.) +2,78, 9. Paula Moltzanová (USA) +2,79, 10. Katharina Truppeová (Rak.) +2,85

Celkové poradie SP (po 14 z 34 súťaží): 1. VLHOVÁ 699 bodov, 2. Gisinová 575, 3. Shiffrinová 485, 4. Liensbergerová 460, 5. Marta Bassinová 423, 6. Sofia Goggiová (obe Tal.) 402

Poradie v slalome (5 z 9): 1. VLHOVÁ 400 bodov, 2. Liensbergerová 360, 3. Shiffrinová 335, 4. Gisinová 330, 5. Holdenerová 245, 6. Mairová 143

Shiffrinová má 100. pódium

Mikaela Shiffrinová sa 68. víťazstvom v pretekoch SP osamostatnila na tretej priečke historických tabuliek od Rakúšana Marcela Hirschera.

Viac majú na konte iba Švéd Ingemar Stenmark (86) a jej krajanka Lindsey Vonnová (82).

Mikaela Shiffrinová s víťaznou trofejou v... Foto: TASR, Martin Baumann
Mikaela Shiffrinová Mikaela Shiffrinová s víťaznou trofejou v záplave konfiet po triumfe vo Flachau.

V slalome dosiahla rekordný 44. triumf, v tejto disciplíne sa dočkala prvýkrát od 29. decembra 2019, keď bola na najvyššom stupienku v ďalšom rakúskom stredisku Lienz.

Počet pódiových umiestnení v prestížnom seriáli zaokrúhlila na jubilejných 100. (TASR)

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Wendy Holdenerová