Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drobná strata na Shiffrinovú. Vlhová musí v druhom kole útočiť

Petra Vlhová je blízko k štvrtému slalomovému víťazstvu v tejto sezóne Svetového pohára alpských lyžiarok.

12.01.2021 18:20 , aktualizované: 19:31
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová počas 1. kola slalomu vo Flachau.
debata (8)

V utorkovom prvom kole pretekov vo Flachau bola po prvom kole na 3. priečke so stratou 14 stotín sekundy na víťazku Američanku Mikaelu Shiffrinovú. Druhá skončila Švajčiarka Wendy Holdenerová s mankom ôsmich stotín sekundy.

"Pocity nie sú až také zlé, ale cítila som, že ma agresívny sneh brzdí. Jazdím silovo a tým, ako som si tlačila do lyží, som sa brzdila. Snažila som sa nezostať v oblúku dlho, ale veľmi sa mi to nedarilo.

Trochu som s tým bojovala. Zatiaľ to vyzerá celkom fajn. Stále som vysoko, druhé kolo pôjdem naplno," povedala Vlhová pre RTVS.

Slovenská reprezentantka sa vydala na trať ako druhá v poradí po Holdenerovej. Na rytmickej trati prvého kola predviedla bezchybnú jazdu bez povestného drajvu.

„Petre chýbala agresivita. Trať nie je zložitá, treba viac riskovať. To sme u Petry nevideli. Aj napriek tomu, že neurobila chybu jej to na prvú priečku nevyšlo,“ hodnotila expertka RTVS Veronika Velez-Zuzulová.

Druhé kolo je na programe od 20.45, ponúkneme vám ho aj vonline prenose.

Večerný slalom vo Flachau s Petrou Vlhovou a spol. Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová v cieli po 2. kola slalomu vo...

Vlhovej kouč Livio Magoni pred pretekmi v rozhovore pre RTVS priznal, že veľké reprezentácie robia jeho zverenke problémy a naprieky.

"Myslím si, že je pripravená. Ostatné mali viac času. Shiffrinová, Rakúšanky, Nórky sa nás snažia dostať do náročnej situácie.

Videl som, že na pretekárskom kopci trénovali tri dni, my sme nemohli. Nemáme za sebou taký silný zväz. Všetko je iba o mojich kontaktoch, ale Petra je silná," pripustil Magoni.

Oslávi so svojim klenotom aj tretie víťazstvo vo Flachau v rade?

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Livio Magoni #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021