Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov po trápení stiahli z trate. Rusi na páske zdolali Nórov

Ruský tím triumfoval v nedeľňajšej mix štafete 5. kola Svetového pohára biatlonistov v nemeckom Oberhofe.

10.01.2021 13:11
Biatlon Foto: ,
Prvá strelecká položka v pretekoch zmiešaných štafiet v Oberhofe.
debata

Kvarteto v zložení Uliana Kaiševová, Svetlana Mironovová, Alexander Loginov a Eduard Latypov dosiahlo čas 1:08:21,7 h.

Na druhom mieste skončili Nóri s tesným mankom 0,7 s a tretí boli Francúzi so stratou 12,1 s. Nedarilo sa slovenským reprezentantom, ktorých pred treťou výmenou stiahli z trate na 20. mieste.

Francúzsko sa dostalo na čelo už po prvej streleckej položke a spolu s Nemeckom prišlo na prvú výmenu stopercentné.

Medzi tieto dve štafety sa dostalo USA s jednou chybou, v tesnom závese išlo Nórsko a Švédsko.

Na druhom úseku predviedla výborný výkon Ruska Svetlana Mironovová, ktorá doviedla svoju krajinu na čelo a Alexandrovi Loginovovi odovzdala štafetu s tesným náskokom pred Nemcom Benediktom Dollom a Nórom Johanessom Dalem.

Najlepšie platené športovkyne uplynulého roka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
1. Naomi Osaková (Jap., tenis) - 37,4 mil....

Rovnaké poradie zostalo aj po piatej streľbe, po šiestej sa dostal Dale pred Dolla a v tomto poradí prebehla aj záverečná výmena.

Na posledný úsek tak vybehli Eduard Latypov, Sturla Holm Laegreid, Arnd Peiffer a v tesnom závese išiel Quentin Fillon Maillet.

Záverečné dve strelecké položky zvládol najlepšie Francúz, ktorý vybehol zo stojky s náskokom 7,6 s pred Laegreidom a 9,3 pred Latypovom.

Vybuchol Peiffer, ktorý si na stojke pripísal trestné kolo. Fillon Maillet však v poslednom kole svoj náskok neudržal, na čelo sa dostali Nór s Rusom a v priamom šprintérskom súboji na cieľovej rovinke sa z triumfu tešil Latypov.

Štvrté bolo Bielorusku, piate Nemecko.

Slovenské trápenie odštartovala už na prvom úseku Ivona Fialková, ktorá potrebovala na ležke tri náhradné náboje, na stojke pridala aj dve trestné kolá a zaradila sa na posledné 23. miesto.

Jej sestra Paulína predviedla čistú ležku, na druhej položke použila tri náhradné náboje a Tomášovi Hasillovi odovzdala na 21. mieste, no so stratou 4:14,2 min na najlepších.

Hasilla na ležke trikrát dobíjal, stojku zvládol bez chyby, ale to ho už dobehli najlepší. Posledný Slovák Michal Šima sa tak na trať ani nedostal.

Výsledky mix štafety na 4×6 km:
1. Rusko (Uliana Kaiševová, Svetlana Mironovová, Alexander Loginov, Eduard Latypov) 1:08:21,7 h (0 tr. kôl.+7 dobíjaní), 2. Nórsko (Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Olsbuová Röiselandová, Johannes Dale, Sturla Holm Laegreid) +0,7 s (0+7), 3. Francúzsko (Anais Chevalierová-Bouchetová, Justine Braisazová-Bouchetová, Fabien Claude, Quentin Fillon Maillet) +12,1 (0+6), 4. Bielorusko +50,3 (1+5), 5. Nemecko +1:06,0 (1+7), 6. Švajčiarsko +1:29,4 (0+7), 7. Taliansko +1:58,8 (0+8), 8. Fínsko +1:59,7 (0+5), 9. USA +2:02,9 (0+5), 10. Ukrajina +2:15,9 (1+8), … 20. SLOVENSKO (Ivona Fialková, Paulína Fialková, Tomáš Hasilla, Michal Šima) +1 kolo

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Ivona Fialková #Paulína Fialková #Svetový pohár v biatlone