Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Shiffrinová špekuluje, ako dohnať stratu. Pre Vlhovú a spol. má jasný odkaz

Informácie, o ktorých sa na začiatku sezóny len šuškalo, sa pomaly potvrdzujú. Mikaela Shiffrinová zaplatila kvôli pandémii koronavírusu nečakane vysokú cenu.

06.01.2021 06:06
Vlhová Shiffrin Foto: ,
Mikaela Shiffrinová a Petra Vlhová.
debata (20)

Nie je žiadnym tajomstvom, že americká superhviezda je tréningovou maniačkou. Maká jedenásť mesiacov v roku. Drvivú väčšinu z toho trávi v Európe. V Spojených štátoch amerických totiž nemá také tréningové možnosti ako na starom kontinente.

Lenže pandémia koronavírusu prekopala kalendár Svetového pohára alpských lyžiarok – v tomto ročníku sa nebude jazdiť v zámorí – a aj prípravu Shiffrinovej.

Dvadsaťpäťročná rodáčka z Vailu mohla kvôli pandémii koronavírusu opustiť USA až v čase, kedy Petra Vlhová, Federica Brignoneová, Marta Bassinová, Katharina Liensbergerová či Michelle Gisinová už naplno zarezávali a ladili formu na tradičné otvorenie sezóny v Söldene.

Muži, ktorí stoja za úspechom Petry Vlhovej Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Igor Vlha - manažér tímu.

Shiffrinová tieto preteky vynechala údajne kvôli problémom s chrbtom. Viac sa však v zákulisí hovorilo o tom, že má skôr tréningové ako zdravotné resty…

Tie však Američanka stihla dohnať. V slalome patrí spoločne s Vlhovou, Gisinovou a Liensbergerovou k najlepším. Za najlepším kvartetom je v najtočivejšej disciplíne je veľká výkonnostná priepasť.

Kým prvé dve menované sa dokázali udržať na vrchole aj napriek tomu, že pravidelne jazdia a trénujú aj v rýchlostných disciplínach, Liensbergerová a Shiffrinová ich vynechávajú.

Rakúšanka na dlhých lyžiach v pretekoch Svetového pohára ešte nikdy nestála. Američanka sa ich zasa musela zrieknuť, aby mala dostatok času potrénovať klasický i obrovský slalom.

Shiffrinová je v oboch technických disciplínach znova schopná bojovať o víťazstvá a tak po nútenej pauze od zjazdu a superobrovského slalomu špekuluje, kedy a ako sa do dlhých oblúkov vrátiť.

Hoci po Záhrebe ešte stopercentne nepotvrdila presný dátum návratu, s istotou sa dá povedať, že nie je ďaleko. Netýka sa ešte pretekov v St. Antone, kde Vlhová a spol. nastúpia po dvoch tréningoch v sobotu na zjazd a v nedeľu na super G.

Špekuluje sa skôr o tom, že sa suverénka ostatných rokov vráti koncom januára. Od 28. do 31. januára sú v nemeckom Garmisch-Partenkirchene na programe dva tréningy a jedny preteky zjazdu i v superobrovskom slalome.

Kariéra Petry Vlhovej Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
S bratom Borisom sú spolu neustále už od detstva.

"Vrátim sa, keď budem pripravená. Myšlienka na návrat do rýchlosti však zatiaľ nie je na programe dňa.

Podobne ako tá na februárové majstrovstvá sveta v Cortine d'Ampezzo," odkázala konkurencii Shiffrinová, ktorá na líderku Svetového pohára Vlhovú stráca po 11 pretekoch 230 bodov.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Mikaela Shiffrinová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní 2020/2021