Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej odfúkol výhru vietor. Druhé kolo v Semmeringu zrušili

Pondelňajší obrovský slalom Svetového pohára alpských lyžiarok v Semmeringu zrušili pre silný vietor.

28.12.2020 13:35
Rakúsko SR Lyžovanie SP obrovský slalom Foto: ,
Pondelňajší obrovský slalom Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom Semmeringu zrušili pre silný vietor. Po prvom kole figurovala na čele Slovenka Petra Vlhová.
debata (28)

Štart 2. kola (pôvodne 13.00 h) najprv dvakrát odložili, no šance zabojovať o víťazstvo sa ani o 13.30 h nedočkala Slovenka Petra Vlhová, ktorá figurovala na čele po 1. kole.

Viedla o 22 stotín sekundy pred Taliankou Martou Bassinovou, priebežne tretia bola Švajčiarka Michelle Gisinová s odstupom 0,35 s.

Organizátori najskôr rozhodli o znížení štartovacej brány, ale situácia v rakúskom stredisku sa nezlepšovala, prestala premávať lanovka a vietor porozhadzoval vybavenie cieľových priestorov.

Petra Vlhová v Semmeringu Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na trati v Semmeringu.

„Mne sa to stalo na ZOH vo Vancouveri. Ale to nie je niečo, čo by pretekára poznačilo, jednoducho s týmto počíta každý,“ povedala pre TASR bývalá slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová, ktorá je v Semmeringu v úlohe spolukomentátorky.

Vlhová je pripravená zareagovať

Podľa agentúry APA nebolo bezprostredne po zrušení pretekov jasné, či sa obrovský slalom uskutoční v náhradnom termíne, na utorok je v rovnakom dejisku naplánovaný slalom pod umelým osvetlením (15.15/18.30).

„Hovorila som s Petriným bratom Borisom. Berú to tak, ako to je, sú pripravení zareagovať na situáciu. Teda, či sa pôjde druhé kolo, alebo sa pôjde od začiatku, alebo sa to zruší úplne. Sú pripravení na všetko a budú čakať tak ako my ostatní,“ dodala Velez-Zuzulová.

Podľa agentúry APA nebolo bezprostredne po zrušení pretekov jasné, či sa obrovský slalom uskutoční v náhradnom termíne, na utorok je v rovnakom dejisku naplánovaný slalom pod umelým osvetlením (15.15/18.30).

Dvadsaťpäťročná slovenská reprezentantka útočila na štvrté víťazstvo v tejto sezóne. Presne pred dvoma rokmi, 28. decembra 2018, dosiahla práve v Semmeringu premiérový triumf v tejto disciplíne.

Na čele celkového poradia prestížneho seriálu zostala so ziskom 465 bodov.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #Semmering #alpské lyžovanie